Αναπληρωματικός στη Manor ο Ρόσι

Νίκος Τσιώκος
Αναπληρωματικός στη Manor ο Ρόσι
Ο Αλεξάντερ Ρόσι θα συνεχίσει την καριέρα του στη Manor, καθώς θα είναι ο αναπληρωματικός πιλότος των Βρετανών για το 2016 και θα τρέξει σε 11 αγώνες.

Όπως και πέρυσι, έτσι και το 2016, η Manor θα χρησιμοποιήσει τρεις οδηγούς κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Αλεξάντερ Ρόσι ανακοινώθηκε ως ο αναπληρωματικός πιλότος της ομάδας του Μπάνμπερι και θα λάβει μέρος στα 11 από τα 21 Γκραν Πρι της σεζόν ξεκινώντας από τη Ρωσία τον Μάιο, ενώ το 2015 ήταν παρών σε 5.

Ο Αμερικανός θα έχει διπλό πρόγραμμα, καθώς έχει υπογράψει και με την Andretti στα IndyCar, όμως είναι σίγουρος ότι η εν λόγω εμπειρία θα τον βοηθήσει να κερδίσει μία πλήρη σεζόν στη Formula1. «Έχω επενδύσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου στην F1 και δεν είμαι από αυτούς που περιμένουν τα πράγματα να γίνουν από μόνα τους.

Ήταν απογοητευτικό που έχασα μία θέση στη Manor φέτος, όλοι ξέρουν ότι δούλεψα σκληρά γι' αυτή. Όμως, ως επίσημος αναπληρωματικός πιλότος, έχω ένα διπλό πρόγραμμα στο υψηλότερο επίπεδο των μηχανοκίνητων σπορ. Τα IndyCar είναι η πρώτη κατηγορία στη Βόρεια Αμερική και ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Επίσης, έχω το προνόμιο να τρέχω με την πρωταθλήτρια ομάδα, την Andretti Autosport.

Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η εμπειρία θα προστεθεί στον ρόλο μου ως ένα πολύ σημαντικό γρανάζι στον δρόμο προς το τιμόνι μιας ομάδας της F1. Το πρόγραμμά μου αυτή τη χρονιά είναι απαιτητικό. Θα πάρω μέρος σε 11 Γκραν Πρι, εκ των οποίων μόνο τα πέντε θα είναι λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της σεζόν των IndyCar.

Είναι ωραίο που θα επιστρέψω με μία ομάδα που γνωρίζω και με την οποία μοιράζομαι τον σεβασμό και το πάθος για το άθλημα που αγαπάμε», δήλωσε ο 24χρονος πιλότος από τη Νεβάδα Καλιφόρνια. Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ρόσι ο Ντέιβ Ράιαν. «Χρειαζόμαστε ασφαλή χέρια για τον ρόλο, που πάντα κουβαλάει το υλικό για τους αγώνες, όμως και κάποιον που θα μπορεί πραγματικά να συνεισφέρει στην εξέλιξη του μονοθεσίου.

Για τον Άλεξ η F1 είναι ακόμα ημιτελής επιχείρηση. Έκανε καλή δουλειά πέρυσι, όταν έτρεξε για πέντε αγώνες και είναι υψηλά εκτιμημένος και πολύτιμο μέρος του δυναμικού μας. Έχει ένα πρόγραμμα μπροστά του και είναι δέσμευση ότι μόνο οι πιο πειθαρχημένοι οδηγοί μπορούν το φέρουν εις πέρας. Είμαστε σίγουροι ότι είναι ο κατάλληλος για τη δουλειά», ήταν τα λόγια του αγωνιστικού διευθυντή της Manor.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την ομάδα, ο Ρόσι θα δουλέψει μαζί με τους μηχανικούς και τους δύο οδηγούς, Πασκάλ Βερλάιν, Ρίο Χαριάντο, ώστε να βοηθήσει στην εξέλιξη της MRT05, που... φοράει κινητήρα Mercedes, καθώς και θα συνεισφέρει σε δραστηριότητες μάρκετινγκ της ομάδας και των συνεργατών της, τη στιγμή που θα είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή έτοιμος να αγωνιστεί, εφόσον του ζητηθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!