Ανοιχτή πρόκληση το Audi R8 Spyder

Ανοιχτή πρόκληση το Audi R8 Spyder

Ανοιχτή πρόκληση το Audi R8 Spyder

Η κάμπριο έκδοση του κορυφαίου μοντέλου της Audi είναι γεγονός, με το αυτοκίνητο να εμφανίζεται στους δρόμους της Γερμανίας χωρίς να έχει πάνω του ούτε ίχνος καμουφλάζ! 

Η περίπτωση του Audi R8 Spyder ανήκει σε εκείνες που δεν χρειάζεται να περιμένουμε επίσημες φωτογραφίες, αφού «πιάστηκε» από τον φακό χωρίς το χαρακτηριστικό καμουφλάζ που καλύπτει τα μοντέλα πριν παρουσιαστούν. Όπως και στην προηγούμενη γενιά του R8, η ανοιχτή έκδοση δεν χρησιμοποιεί κάποια σκληρή αναδιπλούμενη οροφή, αλλά μια παραδοσιακή «κουκούλα». Στο γενικότερο σχεδιασμό του μοντέλου δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές συγκριτικά με την κλειστή έκδοση, διατηρώντας τα εντυπωσιακά στοιχεία αυτής, μαζί με την αίσθηση της ελευθερίας που δίνει ένα κάμπριο. 

Οι πιο παρατηρητικοί πάντως θα διαπιστώσουν, ότι ένα μικρό άνοιγμα που έχει το κουπέ μοντέλο για τον εξαερισμό του κινητήρα στο πάνω μέρος της ουράς, έχει μεταφερθεί ανάμεσα από τα πίσω φωτιστικά σώματα στο Spyder. Διαφορές στους κινητήρες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν θα υπάρξουν, κάτι που σημαίνει ότι θα κινείται από ένα V10 σύνολο των 5.2 λίτρων με απόδοση 540 και 610 ίππων, ενώ η ροπή θα είναι 540 και 560 Nm αντίστοιχα. Το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι ένα αυτόματο S-Tronic διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις, με την ισχύ να περνά φυσικά και στους τέσσερις τροχούς. To αυτοκίνητο στις φωτογραφίες είναι στην πιο ισχυρή έκδοση, με τα 610 άλογα. 

Best of internet