Ποια εταιρεία είναι «υπόδειγμα ηθικής»;

Πέτρος Πιτσίνης
Ποια εταιρεία είναι «υπόδειγμα ηθικής»;
Για έβδομη συνεχή χρονιά η Ford βραβεύεται από το ινστιτούτο Ethisphere, το οποίο κατέχει παγκόσμια ηγετική θέση στον καθορισμό και την προώθηση προτύπων που έχουν να κάνουν με τον εταιρικό χαρακτήρα!

Παγκόσμιο υπόδειγμα ηθικής είναι η Ford σύμφωνα με το ινστιτούτο Ethisphere, αφού από το 2010 είναι μέσα στις φίρμες που «βραβεύει» για τον εταιρικό τους χαρακτήρα. Αυτό δεν άλλαξε ούτε το 2016, όπου για ακόμη μια χρονιά ήταν η μόνο αυτοκινητοβιομηχανία που συμπεριλαμβανόταν στη λίστα! Ο Μπιλ Φορντ, δήλωσε ότι αυτός ο τιμητικός τίτλος ανήκει στους υπαλλήλους της εταιρείας, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί να ακολουθούν το σωστό δρόμο και να κάνουν σωστές επιλογές, ενώ συμπλήρωσε: «Η ηθική και η εταιρική υπευθυνότητά μας είναι η βάση που μας οδηγεί να κάνουμε τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες».

Το ινστιτούτο Ethisphere ερευνά διάφορες κατηγορίες για να καταλήξει στο πόρισμά του, όπως η ηθική και η συμμόρφωση, η εταιρική υπευθυνότητα και η φήμη που έχει στο κοινό. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ethisphere, Τίμοθι Έρμπλιχ, δήλωσε: «Η Ford κατανοεί ότι η εμπιστοσύνη που δείχνει προς τους πελάτες της είναι ο ακρογωνιαίος λίθος σε ο,τι κάνει». Στην συνέχεια του λόγου του ανέφερε ότι το να τιμηθεί για έβδομη φορά δεν είναι ένα μικρό επίτευγμα και έκλεισε δίνοντας συγχαρητήρια στην εταιρεία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!