Σίμοντς: «Όφελος των μεγάλων η καθυστέρηση των κανονισμών του 2017»

Νίκος Τσιώκος
Σίμοντς: «Όφελος των μεγάλων η καθυστέρηση των κανονισμών του 2017»
Ο Πατ Σίμοντς ότι οι μεγάλες ομάδες θα είναι αυτές που θα βγουν κερδισμένες από την καθυστέρηση για την απόφαση όσον αφορά τους τεχνικούς κανονισμούς του 2017.

Ριζικές αλλαγές θα έχουμε στους τεχνικούς κανονισμούς της Formula1 το 2017, ωστόσο δόθηκε διορία μέχρι τις 30 Απριλίου για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κατασκευαστών μονάδων ισχύος και των ομάδων που τις προμηθεύονται. Αυτή, όμως, θα δώσει μεγάλο πλεονέκτημα στις ομάδες που έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ, όπως δήλωσε ο Πατ Σίμοντς, ο οποίος τόνισε ότι σημασία έχει οι κανονισμοί να είναι ίδιοι για όλους.

«Αν από τις 29 Φεβρουαρίου αποφασίζαμε τους κανονισμούς για το 2017, τότε θα έλεγα: ''είναι αρκετά αργά, αλλά όλοι έχουν χρόνο να τα καταφέρουν. Αν πάει για την Πρωτομαγιά, πιστεύω ότι θα δώσει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στις μεγάλες ομάδες. Έχουν μεγαλύτερους πόρους από πλευράς χρημάτων και δύναμης.

Οπότε, μετά πάμε σ' ένα σημείο που οι κανονισμοί δε θα είναι ίδιοι για όλους ή οι επιδράσεις αυτών δε θα είναι ίδιες για όλους. Έχουμε ένα σετ κανονισμών, αεροδυναμικών, στο τραπέζι, που είναι εντάξει, αλλά τίποτα παραπάνω από αυτό.

Για να είναι ειλικρινής, είναι αρκετά δύσκολο να πω αυτή τη στιγμή πού θα καταλήξει όλο αυτό. Υπάρχουν διάφορες ιδέες ως προς το τι χρειάζεται. Πάντα εξέφραζα την άποψη ότι δε μ' ενδιαφέρει ποιοι θα είναι οι κανονισμοί, όμως να είναι ίδιοι για όλους. Αυτό έχει σημασία», ανέφερε ο επικεφαλής τεχνικός της Williams.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!