Απαγόρευση εξόδου από Ινδία για Μαλία;

Νίκος Τσιώκος
Απαγόρευση εξόδου από Ινδία για Μαλία;
Ένα γκρουπ των τραπεζών της Ινδίας προσέγγισαν το Ανώτατο Δικαστήριο και ζήτησαν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Βιτζέι Μαλία λόγω οφειλών. Στις 28 Μαρτίου η δίκη.

Δικαστική περιπέτεια προέκυψε για τον Βιτζέι Μαλία και όχι μόνο, καθώς κινδυνεύει με απαγόρευση εξόδου του από την Ινδία. Συγκεκριμένα, ένα γκρουπ των τραπεζών της χώρας ζήτησαν από το Ανώτατο Δικαστήριο να μην επιτρέπεται η αποχώρηση του αφεντικού της Force India εκτός συνόρων λόγω οφειλών.

Αυτές αγγίζουν το 1 δις δολάρια από τον Ιανουάριο του 2014 και μάλιστα τονίζεται πως τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί η πίεση προς το πρόσωπό του, ώστε να πληρώσει τους δανειστές. Οι εν λόγω οφειλές αφορούν την εταιρεία του, την Kingfisher Airlines, και το Ανώτατο Δικαστήριο του έδωσε δύο εβδομάδες διορία για να απαντήσει.

Έτσι, θα γίνει δίκη στις 28 Μαρτίου, με την ακρόαση να αναμένεται στις 30 του μήνα που διανύουμε. «Έχω πικραθεί περισσότερο επειδή έχω στιγματιστεί ως φυγόδικος. Ποτέ δεν είχα σκοπό κάτι τέτοιο για κανένα λόγο.

Είμαι μη-κάτοικος για σχεδόν 28 χρόνια και η Reserve Bank της Ινδίας το έχει αναγνωρίσει αυτό εγγράφως», ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μαλία σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις. Πάντως, αν κριθεί ένοχος, δε θα μπορεί να βρίσκεται στους αγώνες της Formula1, ενώ είναι πιθανό να επηρεαστεί και η Force India, καθώς η Kingfisher είναι από τους μεγάλους χορηγούς της ομάδας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!