Με iCockpit έρχεται το Peugeot 3008

Γιώργος Βαρίνος
Με iCockpit έρχεται το Peugeot 3008
Το νέο μικρό – μεσαίο crossover της Peugeot, το 3008, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση του Παρισιού με δυναμικά χαρακτηριστικά.

Στην εξαιρετικά ανταγωνιστική πλέον κατηγορία των μικρών – μεσαίων crossover, η Peugeot ετοιμάζεται να ρίξει στη μάχη ένα εντελώς νέο 3008, προικισμένο με όλα τα απαραίτητα όπλα. Κατ΄ αρχάς το νέο μοντέλο θα δείχνει περισσότερο SUV παρά MPV, όπως η σημερινή γενιά και ταυτόχρονα θα υιοθετήσει το iCockpit στο εσωτερικό, το οποίο χαρακτηρίζεται από το μικρό τιμόνι και τον τοποθετημένο πάνω από αυτό πίνακα οργάνων.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψαν πρόσφατες κατασκοπευτικές εικόνες, το τελευταίο δεν θα είναι αναλογικό όπως τα αντίστοιχα των 208, 2008 και 308, αλλά ψηφιακό. Συγκεκριμένα, μια μεγάλη οθόνη περίπου 10 ιντσών θα προβάλλει τις κύριες ενδείξεις των στροφών λειτουργίας του κινητήρα και της ταχύτητας, μαζί με πολλές ακόμα πληροφορίες που θα επιλέγει ο οδηγός.

Το πλαίσιο του νέου 3008 θα είναι το EMP2 του ομίλου PSA το οποίο χρησιμοποιεί και το 308, κάτι το οποίο αφήνει τις καλύτερες υποσχέσεις για κορυφαία στιβαρότητα, εξαιρετική οδική συμπεριφορά και υψηλή ποιότητα κατασκευής. Όπως είναι φυσικό η Peugeot δεν ανακοινώνει απολύτως τίποτα σχετικά, πληροφορίες κάνουν όμως λόγο για την ύπαρξη μιας νέας επαναφορτιζόμενης υβριδικής έκδοσης με κινητήρα βενζίνης στη γκάμα του νέου μοντέλου, προς αντικατάσταση αυτής με τον κινητήρα diesel η οποία έχει σταματήσει ήδη να παράγεται.

Στις πιο συμβατικές εκδόσεις θα χρησιμοποιούνται φυσικά οι νέοι κινητήρες Euro6 της Peugeot, με βασικό βενζίνης τον τρικύλινδρο turbo 1.2 λίτρων και βασικό ντίζελ τον τετρακύλινδρο BlueHDi των 1.6 λίτρων.

Η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω του συστήματος Grip Control, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέγει διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας του κινητήρα και των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου της πρόσφυσης και της δυναμικής συμπεριφοράς, με στόχο την καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε διάφορα τερέν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!