Ρεκόρ παραγωγής για το Nissan Qashqai

Γιώργος Βέλλιος
Ρεκόρ παραγωγής για το Nissan Qashqai
Το μοντέλο που ηγείται των πωλήσεων της κατηγορίας των crossover στην Ευρώπη, το Qashqai, έγινε ταυτόχρονα και το Nissan με το μεγαλύτερο όγκο παραγωγής.

Μια κατηγορία μόνο του είναι το δημοφιλές Nissan Qashqai, που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με χαρακτηριστική ευκολία. Πλέον, αποτελεί για τη Nissan το μοντέλο με τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο της εταιρείας, που έχει παραχθεί από εργοστάσιό της στην Ευρώπη. Το πολυβραβευμένο crossover ξεπέρασε πρόσφατα το ρεκόρ που κατείχε το Micra με 2.368.704 αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, το Qashqai με 2.368.705 αυτοκίνητα στην παραγωγή, κατάφερε να “προσπεράσει” το δημοφιλές Micra σε λιγότερο από μια δεκαετία.

Στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής περίπου 1.200 Qashqai κάθε μέρα, ενώ μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, η συνολική παραγωγή του μοντέλου είχε διαμορφωθεί στα 2.398.134 αυτοκίνητα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κανένα άλλο μοντέλο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην παραγωγή, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το ιαπωνικό μοντέλο είναι ιδιαίτερα αγαπητό στην Ευρώπη, χωρίς όμως να εξαιρείται και η χώρα μας. Στην Ελλάδα το Qashqai κυριαρχεί, όντας το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο στη μικρή – μεσαία κατηγορία για το 2015, με 2.553 ταξινομήσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!