Αλόνσο: «Τα μονοθέσια του 2017 θα κρίνουν το μέλλον μου»

Νίκος Τσιώκος
Αλόνσο: «Τα μονοθέσια του 2017 θα κρίνουν το μέλλον μου»
Ο Φερνάντο Αλόνσο τόνισε ότι το μέλλον του στη Formula1 θα εξαρτηθεί από το πώς θα είναι η οδήγηση των μονοθεσίων του 2017, καθώς θα έρθουν νέες ριζικές αλλαγές στους κανονισμούς.

Μέχρι το τέλος του 2017 έχει συμβόλαιο με τη McLaren ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος δεν αποκλείται να αποσυρθεί και από την ενεργό δράση. Το αν θα συνεχίσει ή αν θα φύγει θα κριθεί από τα μονοθέσια του 2017, όπως ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

«Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2017, οπότε θα είμαι στη McLaren τουλάχιστον μέχρι τότε. Το 2017 οι κανονισμοί θα αλλάξουν πολύ, τα μονοθέσια θα γίνουν πολύ διαφορετικά, υποτίθεται ότι θα είναι πέντε δεύτερα πιο γρήγορα.

Οπότε θα δω πόσο θα απολαμβάνω να οδηγώ αυτά τα μονοθέσια και θα πάρω μία απόφαση για το αν θα μείνω και γι' άλλα χρόνια ή αν θα σταματήσω από την F1», είπε ο Ισπανός, που μίλησε και για τη φετινή σεζόν. «Για τη φετινή χρονιά ο στόχος είναι να είμαστε συχνά στους βαθμούς, πρέπει να είμαστε σε κάθε αγώνα, και μετά να παλέψουμε για πόντιουμ στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Είμαστε χαρούμενοι με το σημείο εκκίνησης, αλλά ξέρουμε ότι όλοι οι αντίπαλοί μας είναι επίσης αρκετά δυνατοί, άρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Είμαστε σε καλύτερη θέση (σε σύγκριση με το 2015), όμως όχι εκεί που θέλαμε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!