Το Ford Ka μεγαλώνει και γίνεται πιο πρακτικό

Το Ford Ka μεγαλώνει και γίνεται πιο πρακτικό

Με χαμηλές τιμές και μέγεθος σαν του Fiesta θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το νέο Ka+, αλλάζοντας πορεία από αυτή που χάρασσε μέχρι τώρα το μικρό μοντέλο. 

Το Ford Ka μεγαλώνει και γίνεται πιο πρακτικό

Τρία χρόνια χρειάστηκαν από τότε που είχαμε δει το Ka+ ως πρωτότυπο για λανσαριστεί στην Ευρωπαϊκή αγορά, με εντελώς άλλη φιλοσοφία από αυτή που είχε το απλό Ka. Μεγαλύτερο σε διαστάσεις και με αυξημένα επίπεδα πρακτικότητας, θα ανταγωνίζεται σε μέγεθος τα σούπερ μίνι όπως το Fiesta, όμως ο τιμοκατάλογός του θα ξεκινά από αρκετά χαμηλά. Συγκεκριμένα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρχική τιμή στα περίπου 10.400€, με την ακριβότερη έκδοση να μην ξεπερνά τις 13.000€! Φυσικά για να διατηρηθεί το κόστος χαμηλά θα κατασκευάζεται σε μια αναπτυσσόμενη αγορά, πιθανότατα στην Ινδική. 

Ο επικεφαλής της Ford στην Ευρώπη, Τζιμ Φάρλεϊ είπε: «Μην το σκέφτεστε απλά σαν ένα φθηνό αυτοκίνητο. Θα είναι ευρύχωρο, με χαμηλό κόστος συντήρησης και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του Fiesta στο δρόμο». Για την ώρα, δεν ξέρουμε πολλές λεπτομέρειες για το νέο Ka+ παρά μόνο ότι θα χρησιμοποιεί τους κινητήρες του Fiesta (εκτός από το ισχυρότερο EcoBoost σύνολο), θα έχει ένα αρκετά καλό τεχνολογικό επίπεδο που θα περιλαμβάνει σύστημα infotainment με οθόνη 4,2 ιντσών και μια ακόμη TFT οθόνη των 2,3'' ανάμεσα στα όργανα, θα έχει κλιματισμό για τον έλεγχο της θερμοκρασίας της καμπίνας και στις κορυφαίες εκδόσεις, θα διατίθεται με δερμάτινο τιμόνι. 

Best of internet