Οι επιλογές των οδηγών για τα ελαστικά της Αυστραλίας

Νίκος Τσιώκος
Οι επιλογές των οδηγών για τα ελαστικά της Αυστραλίας
Τις επιλογές των οδηγών στις γόμες που θα χρησιμοποιήσουν στην πρεμιέρα της Αυστραλίας γνωστοποίησε η Pirelli. Το βάρος στην πολύ μαλακή γόμα, διαφορετική στρατηγική από Mercedes.

Τη μέση, τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα θα διαθέσει η Pirelli σε ομάδες και πιλότους της Formula1 για την πρεμιέρα της σεζόν στην Αυστραλία (18-20/3). Μάλιστα, η ιταλική εταιρεία γνωστοποίησε και τις επιλογές που έχει ο καθένας.

Όπως φαίνεται από την εικόνα που έχει αναρτηθεί στον λογαριασμό της στο twitter, το βάρος πέφτει στην πολύ μαλακή γόμα, τη στιγμή που παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Mercedes επέλεξε διαφορετική στρατηγική για τους Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς η επίσημη προμηθεύτρια ελαστικών της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα παρέχει τρεις γόμες σε κάθε Γκραν Πρι, ενώ οι πρωταγωνιστές θα έχουν στη διάθεσή τους δύο σετ για τον αγώνα, εκ των οποίων θα χρησιμοποιηθεί μόνο το ένα, ένα για το Q3 (την πιο μαλακή γόμα από τις επιλογές) και άλλα δέκα σετ και από τις τρεις γόμες για όλο το τριήμερο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!