Το Nissan Qashqai που θα... πηγαίνει μόνο του

Πέτρος Πιτσίνης
Το Nissan Qashqai που θα... πηγαίνει μόνο του
Η Nissan ανακοίνωσε ότι θα εισάγει μια ημι-αυτόνομη έκδοση του crossover μοντέλου της, η οποία θα έρθει και στην Ευρώπη μέσα στο 2017!

Στον αγώνα για την προσφορά των νεώτερων τεχνολογιών σε προσιτά μοντέλα, η Nissan δεν θα αργήσει να λανσάρει μια σχεδόν αυτόνομη έκδοση του Qashqai. Θα έχει δηλαδή την δυνατότητα να κινείται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου χωρίς να χρειάζεται η συνδρομή του οδηγού του, ακόμη και σε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Στην συνέχεια θα αποκτήσουν και άλλα μοντέλα το σύστημα Piloted Drive 1.0, ενώ μέσα στην επόμενη τετραετία στόχος της Ιαπωνικής φίρμας είναι να εξελίξει ακόμη περισσότερο την τεχνολογία, ώστε να μπορεί να αλλάζει λωρίδες και να μην απαιτεί κανενός είδους χειρισμό σε κίνηση στον αυτοκινητόδρομο. Το επόμενο βήμα της Nissan είναι να προσφέρει την δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης και εντός πόλης, να μπορεί να ελέγχει τις διασταυρώσεις και να αποφεύγει τους κινδύνους, όπως θα έκανε και ένας άνθρωπος πίσω από το τιμόνι. Το ημιαυτόνομο Qashqai θα έχει πρώτη επαφή με τον δρόμο στην Ιαπωνία εντός του 2016, ενώ αναμένεται να έρθει και στην Ευρώπη το 2017.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!