Έτοιμο το VW Golf TCR των 330 ίππων (video)

Γιώργος Βαρίνος
Έτοιμο το VW Golf TCR των 330 ίππων (video)
Με τον κωδικό GTi πλέον στο όνομά του είναι διαθέσιμο το αγωνιστικό Golf TCR για το πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού.

Για να τιμήσει τα 40 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του Golf GTi, η VW πρόσθεσε το εμβληματικό αρκτικόλεξο στο νέο της αγωνιστικό Golf, που προορίζεται για τους διεθνείς και εθνικούς αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού στην κατηγορία TCR. Το VW Golf GTi TCR όπως είναι πλέον ο πλήρης τίτλος του, δοκιμάστηκε σε επιλεγμένους αγώνες μέσα στο 2015 και πλέον 20 αντίτυπα που παραγγέλθηκαν έως και τον Ιανουάριο του 2016 είναι έτοιμα για παράδοση στις αντίστοιχες ομάδες.

Το εντυπωσιακό Golf έχει δίλιτρο κινητήρα TSi με απόδοση 330 ίππων και ροπή 410 Nm. Το κιβώτιό του είναι σειριακό, χειροκίνητο έξι σχέσεων με paddles αλλαγής στο τιμόνι, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω μπλοκέ διαφορικού. Με τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα και 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα αποτελεί ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό εργαλείο, με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και γεωμετρία, τεράστια φρένα με εξαπίστονες δαγκάνες και ζάντες 18 ιντσών. Μαζί με τον οδηγό, το βάρος δεν υπερβαίνει τα 1.280 κιλά.

Το νέο VW Golf GTi TCR θα βρει στο δρόμο του ήδη διακεκριμένα αυτοκίνητο όπως το αντίστοιχο Leon και πολύ ισχυρούς διεκδικητές όπως το νέο Opel Astra TCR αλλά και το Honda Civic. Οι αγώνες του διεθνούς πρωταθλήματος ξεκινούν στο Μπαχρέιν στις 2 Απριλίου και περιλαμβάνουν συνολικά 11 γύρους σε Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!