Πως απλουστεύει την καθημερινότητα η Mercedes E (video)

Γιώργος Βαρίνος
Πως απλουστεύει την καθημερινότητα η Mercedes E (video)
Με τις δυνατότητες αυτόνομης στάθμευσης και το σύστημα cross traffic alert η νέα Mercedes E Class διευκολύνει σημαντικά την καθημερινή οδήγηση.

Κάθε νέο μοντέλο, ειδικά της πολυτελούς κατηγορίας, αποτελεί φορέα νέων τεχνολογιών στην υποβοήθηση της οδήγησης που διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινή μετακίνηση. Πολλές από αυτές τις γνωρίζουμε ήδη από διάφορα μοντέλα, ωστόσο η νέα Mercedes E Class ενσωματώνει τα περισσότερα από αυτά, συν μια δυνατότητα ελέγχου του αυτοκινήτου μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο.

Συγκεκριμένα, όταν η στάθμευση γίνεται σε πολύ στενά σημεία, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να θέσει σε λειτουργία την Ε και να την μετακινήσει εμπρός ή πίσω στο χώρο στάθμευσης μέσω του κινητού του τηλεφώνου, μέχρι του σημείου εκείνου που του επιτρέπεται η εύκολη είσοδος και έξοδος από αυτή. Από εκεί και πέρα, το σύστημα αυτόματης στάθμευσης διαθέτει ειδική κάμερα ελέγχου της κίνησης και –σε περίπτωση που εντοπίσει όχημα ή πεζό- δεν ενημερώνει απλά τον οδηγό, αλλά φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο.

Τέλος, το σύστημα επιτρέπει την εύρεση θέσεων στάθμευσης και την αυτόματη εκτέλεση όλων των απαραίτητων ελιγμών. Τα παραπάνω συστήματα μπορεί σε κάποιους από εμάς να φαίνονται υπερβολικά ή και αχρείαστα, ωστόσο, ειδικά σε αστικές συνθήκες κίνησης, αποδεικνύονται εξαιρετικά πρακτικά, καθώς η E Class έχει περίπου πέντε μέτρα μήκος και δύο πλάτος, διαστάσεις που δεν διευκολύνουν ιδιαίτερα τη στάθμευση και την κίνηση ειδικά στα στενά της πόλης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!