Λαμπερό έργο τέχνης το Nissan Juke (video)

Γιώργος Βαρίνος
Λαμπερό έργο τέχνης το Nissan Juke (video)
Αισθητικά ιδιαίτερο, νεανικό και πάντα διαχρονικό, το Nissan Juke αποτέλεσε τον ιδανικό φωσφορίζοντα καμβά για δύο καλλιτέχνες του γκράφιτι.

Στην Μελβούρνη, δύο αναδυόμενοι καλλιτέχνες του γκράφιτι, επιμελήθηκαν την εμφάνιση σε δύο Nissan Juke, στο πλαίσιο των εορτασμών της Λευκής Νύχτας, που πραγματοποιήθηκε στη μεγαλούπολη της Αυστραλίας.Τα δύο Juke που είχαν καλυφθεί με ειδική φωσφορίζουσα βαφή, “αφέθηκαν” στα ταλαντούχα χέρια των καλλιτεχνών, που τα μετέτρεψαν σε έναν ιδιότυπο καμβά, χρησιμοποιώντας μαύρο χρώμα και στυλό. Σε αυτό το ιδιαίτερο γκράφιτι, συμμετείχαν και οι περαστικοί όπου μπορούσαν να αφήσουν το δικό τους “αποτύπωμα” πάνω στα φωσφορίζοντα Nissan Juke, χρησιμοποιώντας ακόμα και τον φακό από το smartphone τους !

Η Λευκή Νύχτα της Μελβούρνης είναι μια δημοφιλής γιορτή της τέχνης και του πολιτισμού που διοργανώνεται κάθε χρόνο, για 12 ώρες, στην ομώνυμη πόλη. Από το 2013, η Λευκή Νύχτα μεταμορφώνει την πόλη της Μελβούρνης, με τη συμμετοχή τοπικών και διεθνών καλλιτεχνών, σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον με πλούσιες δράσεις εικαστικού, μουσικού και θεατρικού ενδιαφέροντος.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το χρονικό της μεταμόρφωσης των δύο Juke, που συνδυάστηκε ιδανικά με το δημιουργικό και εορταστικό πνεύμα της Λευκής Νύχτας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!