Τι κρύβεις Mercedes;

Νίκος Τσιώκος Νίκος Τσιώκος
Τι κρύβεις Mercedes;
Ο Νίκος Τσιώκος κάνει το... ταμείο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης της Formula1 και αναρωτιέται τι κρύβει η Mercedes ενόψει της πρεμιέρας.

«Δεν έχουμε ανοίξει ακόμα τα χαρτιά μας», «Δεν ξέρουμε αν είμαστε μπροστά ή πίσω», έχει πει μεταξύ άλλων ο Νίκο Ρόσμπεργκ κατά τη διάρκεια και με το πέρας των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης της Formula1, ενώ όλοι στη Mercedes ήταν πολύ χαλαροί και άφηναν υπονοούμενα για το πού βρίσκονται. Πλέον, αυτές έχουν ολοκληρωθεί, άπαντες μετρούν αντίστροφα για την πρεμιέρα της σεζόν στην Αυστραλία και όντως τα «ασημί βέλη» δείχνουν ότι κάτι κρύβουν.

Όμως, τι είναι αυτό; Οι Γερμανοί έκαναν πολλούς γύρους, με σκοπό να δουν την αξιοπιστία του νέου μονοθεσίου και μόνο την τελευταία ημέρα ο Λιούις Χάμιλτον δοκίμασε διάφορα πράγματα στο στήσιμο της W07. Έτσι, δεν έδειξαν στους αντιπάλους τους σε ποιο σημείο βρίσκονται, κάτι που κρατάνε... μυστικό για την πρεμιέρα, ώστε όταν αντιδράσουν να έχουν περάσει τα πρώτα Γκραν Πρι και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές να έχουν ήδη πάρει το προβάδισμα.

Βέβαια, αυτό το... κρυφτό έχει έναν σκοπό και ακούει στο όνομα Ferrari! Η Scuderia είναι σαφώς βελτιωμένη, κάτι που φάνηκε στις δοκιμές και το οποίο στη Mercedes περίμεναν, με δεδομένο ότι η ομάδα του Μαρανέλο έχει βάλει γερές βάσεις για να πετύχει τον μεγάλο στόχο της, που είναι η επιστροφή στην κορυφή. Η ομάδα του Μπράκλεϊ, λοιπόν, θέλει να αιφνιδιάσει τους Ιταλούς στο ξεκίνημα του φετινού... μαραθώνιου, καθώς η διαφορά μεταξύ τους έχει μειωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να παίξουν το δικό τους παιχνίδι για να παραμείνουν μπροστά.

Όσο για το «αλογάκι», μπορεί να υπάρχει σιγουριά ότι το νέο μονοθέσιο είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό από το περσινό, όπως και φάνηκε και στις δοκιμές, αλλά υπάρχουν και ερωτηματικά για το αν όντως είναι σε θέση να κατακτήσουν τον τίτλο. Από εκεί και πέρα, οι Red Bull, Williams δείχνουν ότι θα παλέψουν για την τρίτη θέση, τη στιγμή που θα επιδιώξουν να τερματίσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά οι Toro Rosso, Force India, McLaren.

Σε ό,τι αφορά την τελευταία, στην ομάδα του Γουόκινγκ τα πρώτα δείγματα ήταν θετικά, όμως στη συνέχεια προέκυψαν κάποια προβλήματα. Σαφώς και οι Βρετανοί αισιοδοξούν ότι δε θα έχουν τις δυσκολίες της περσινής σεζόν, όμως το ερώτημα είναι κατά πόσο θα επηρεαστούν από τις αλλαγές που έγιναν πρόσφατα στην ηγεσία της Honda στο μηχανοκίνητο σκέλος.

Τέλος, οι Sauber, Manor έδειξαν ότι θα παλεύουν μεν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά πως υστερούν δε, τη στιγμή που καλά στοιχεία για... νεοφώτιστη έχει δείξει η Haas και η Renault ετοιμάζεται για μία νέα... εποχή, αφού επανήλθε στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με ιδιόκτητη ομάδα.

Οι Γάλλοι είχαν... θεματάκια στις δοιμές, ωστόσο πιστεύουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν και να αφήσουν πίσω τα προβλήματα του παρελθόντος. Δοκιμές τέλος, λοιπόν, και ήρθε η ώρα για την... πραγματικότητα με την αυλαία της F1 να ανοίγει στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης την επόμενη εβδομάδα (18-20/3) και επειδή... παίζει μπάλα και η διαφορά ώρας καλό πρωινό ξύπνημα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!

Νίκος Τσιώκος
Νίκος Τσιώκος