Γιορτάζει και κάτι ετοιμάζει η BMW

Γιώργος Βαρίνος
Γιορτάζει και κάτι ετοιμάζει η BMW
Σήμερα η BMW ξεκινά τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, με θέμα «τα επόμενα 100 χρόνια», αναγγέλλοντας ταυτόχρονα ένα νέο μοντέλο.

Με μια εικόνα ενός νέου μοντέλου που κρύβει περισσότερα από αυτά που αποκαλύπτει, η BMW ξεκινά τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή της. Η ιστορική βαυαρική εταιρεία ωστόσο έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και αυτό το καταδεικνύει ακόμα και με το θέμα του εορτασμού, που αφορά «τα επόμενα 100 χρόνια».

Ακριβώς αυτό το θέμα θέλει να προβάλλει και το πρωτότυπο νέο μοντέλο που θα αποκαλύψει η εταιρεία και πιθανότατα θα ανήκει στην οικογένεια I, συνδυάζοντας προηγμένη αισθητική και ανάλογη μηχανολογική συγκρότηση. Προς το παρόν αυτό που μπορούμε να δούμε είναι μόνο η μάσκα και τα εμπρός φανάρια, τα οποία διατηρούν τη χαρακτηριστική αισθητική της γερμανικής εταιρείας και μάλλον ορίζουν ένα δυναμικό σεντάν ή κουπέ αμάξωμα αν κρίνουμε από το μέγεθός τους.

Το νέο μοντέλο που θα δείχνει τη μελλοντική δομή των αυτοκινήτων συνολικά και των BMW ειδικότερα, αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως για το σύστημα κίνησης που θα χρησιμοποιεί. Μέχρι στιγμή η εταιρεία έχει δοκιμάσει σχεδόν όλες τις λύσεις, καθώς διαθέτει υβριδικά, αμιγώς ηλεκτρικά αλλά και ηλεκτρικά μοντέλα με κυψέλες καυσίμου και «καύσιμο» υδρογόνο. Αν το πρωτότυπο για τα 100 χρόνια της χρησιμοποιεί κάποια από αυτές τις τεχνολογίες, αυτό θα σημαίνει αυτόματα και την έμφαση που θα δώσει η BMW για τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!