Στα σκαριά μια «μικρή» Ferrari

Πέτρος Πιτσίνης
Στα σκαριά μια «μικρή» Ferrari
Ένα νέο, πιο προσιτό αλλά όχι λιγότερο εξωτικό μοντέλο έχει στα πλάνα του ο Ιταλός κατασκευαστής, το οποίο δεν θα παρεκκλίνει σε καμία περίπτωση από τις «αξίες» της Ferrari.

Η εξωτική γκάμα μοντέλων της Ferrari μπορεί να αποκτήσει νέα «βάση», καθώς θεωρείται αρκετά πιθανό να δούμε μια πιο προσιτή πρόταση. Στην έκθεση της Γενεύης, ο Σέρτζιο Μαρκιόνε παραδέχτηκε στο βρετανικό Autocar ότι ένα τέτοιο όχημα είναι στα πλάνα της εταιρείας, ωστόσο δεν έχει γίνει καμία πρόοδος έως και σήμερα. Ο ίδιος μας βεβαίωσε ότι θα μας ενημερώσει, όταν υπάρξει κάποιο νεότερο.

Έναν περίπου χρόνο πριν, ο Μαρκιόνε είχε πει για το συγκεκριμένο μοντέλο ότι δεν στοχεύει σε κάποια ώθηση της παραγωγής, δεν θα λανσάρει μια νέα υπομάρκα (όπως είναι πολύ της μόδας) και θα τιμάται στα περίπου 190.000€, κάτι που σημαίνει ότι ο στόχος της δεν είναι να φέρει το «όνειρο» της ιδιοκτησίας μιας Ferrari πιο κοντά σε κάποιους, αλλά να προσφέρεται μια εναλλακτική επιλογή έναντι του άλλου «βασικού» μοντέλου της εταιρείας, της California T.

Αν τελικά το πρότζεκτ υλοποιηθεί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε ένα V6 μοτέρ με δύο τούρμπο κάτω από το καπό, με απόδοση κοντά στους 500 ίππους. Για την υβριδική τεχνολογία η εταιρεία κρατά μια θετική στάση, σε αντίθεση με τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε είπε ότι τα υβριδικά συστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση της ισχύος, κάτι απόλυτα ευπρόσδεκτο για εκείνον. Τέλος όταν ερωτήθηκε για το μέλλον του V12 της Ferrari, είπε ότι είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο της φίρμας και δεν θα μειωθεί η χωρητικότητά του, ούτε θα προστεθεί υπερτροφοδότηση οποιασδήποτε μορφής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!