Ξεπούλησε το SUV των 300.000€ (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ξεπούλησε το SUV των 300.000€ (video)
Δεν προλαβαίνει να παράγει Bentayga η Bentley, καθώς το πιο γρήγορο και πιο ακριβό SUV του κόσμου έχει διπλάσιες παραγγελίες από την παραγωγή του.

Αυτό κι αν είναι πρόβλημα. Όπως ανακοίνωσε η Bentley, ψάχνει τρόπους να αυξήσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της που βρίσκεται στο Κρου της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς οι παραγγελίες για το πρώτο της SUV, την Bentayga, έχουν φτάσει ήδη τις 10.000, ενώ η παραγωγή του 2016 δεν θα ξεπεράσει, με τα τωρινά δεδομένα, τα 5.500 αυτοκίνητα.

Οι αρχικές μάλιστα εκτιμήσεις της εταιρείας έκαναν λόγο για την παραγωγή 3.600 Bentayga ανά έτος, αλλά οι πρώτες παραγγελίες την οδήγησαν να αυξήσει την παραγωγή στα 5.500 αντίτυπα.

Το πρώτο SUV που ξεπερνά την ταχύτητα των 300 χλμ./ώρα κατά… 1, με ισχύ 600 ίππων και κόστος που φτάνει τις 300.000€, φαίνεται να συγκινεί πολλούς ευκατάστατους οδηγούς ανά τον κόσμο, που έχουν σπάσει το κοντέρ της ζήτησής της.

Σύμφωνα μάλιστα με την Bentley το πρόβλημα της αύξησης της παραγωγής δεν έχει να κάνει με τη δυναμικότητα του δικού της εργοστασίου, αλλά με τους εξωτερικούς προμηθευτές που παρέχουν τα πανάκριβα και πολύ ιδιαίτερα στοιχεία εξοπλισμού της Bentayga. Φαίνεται λοιπόν πως, ώσπου η παραγωγή να συντονιστεί με τη ζήτηση, χιλιάδες αγοραστές θα δυσαρεστηθούν καθώς θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για το αντικείμενο του πόθου τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!