Ναι σε λιμουζίνα, όχι σε SUV λέει η Bugatti

Ναι σε λιμουζίνα, όχι σε SUV λέει η Bugatti

Ναι σε λιμουζίνα, όχι σε SUV λέει η Bugatti

Μετά την παρουσίαση της Chiron των 1.500 ίππων, η Bugatti συζητά την επέκταση της γκάμας της με μια τετράθυρη λιμουζίνα σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. 

Οι δεκάδες συνεντεύξεις των ιθυνόντων της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης βγάζουν σε πολλές περιπτώσεις ειδήσεις. Όπως αυτή του διευθύνοντος συμβούλου της Bugatti, του Βόλφγκανγκ Ντουρχάιμερ που επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σχέδια για μια τετράθυρη υπέρ-πολυτελή λιμουζίνα στη γκάμα της Bugatti. Από την άλλη πλευρά αυτή η δήλωση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, καθώς ίσως πολλοί είναι αυτοί που θυμούνται το πρωτότυπο Bugatti Galibier του 2009 που αποτελούσε μια σπουδή πάνω σε ένα μελλοντικό μοντέλο μιας πολύ γρήγορης και κορυφαίας πολυτέλειας λιμουζίνας.

Φαίνεται ωστόσο, καθώς από τότε έχουν περάσει περισσότερα από έξι χρόνια, πως ο όμιλος της VW δεν βρήκε τρόπο να εντάξει το μοντέλο στη γκάμα της Bugatti, χωρίς αυτό να καταστεί άμεσα ανταγωνιστικό άλλων αντίστοιχων προτάσεων θυγατρικών εταιρειών, όπως της Bentley και της Porsche για παράδειγμα. Αν ωστόσο η νέα τετράθυρη Bugatti έχει μια τιμή ανάλογη της Chiron, πάνω δηλαδή από 2.000.000€ και περιορισμένη παραγωγή, τότε το πρόβλημα λύνεται αυτομάτως. Πάντως, θέλοντας να διατηρήσει την εικόνα της κορυφαίας σε παγκόσμιο επίπεδο μάρκας, η Bugatti, πάλι δια στόματος του Ντουρχάιμερ, διεμήνυσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν έχει σκοπό να κατασκευάσει μοντέλο της κατηγορίας SUV. Όταν ρωτήθηκε σχετικά, αποκρίθηκε μονολεκτικά: «Όχι», ήταν η απάντησή του. 

Εικόνες: Bugatti Galibier prototype

Best of internet