Διαθέσιμη τον Απρίλιο η Alfa Romeo Giulia (video)

Γιώργος Βαρίνος
Διαθέσιμη τον Απρίλιο η Alfa Romeo Giulia (video)
Μπορεί η καθυστέρηση να ήταν μεγάλη, όμως πλέον η Alfa Romeo Giulia βρήκε το δρόμο για τις εκθέσεις και οι παραγγελίες της ξεκινούν από 14 Απριλίου.

Στην έκθεση της Γενεύης η Alfa Romeo παρουσίασε τις συμβατικές εκδόσεις της νέας Giulia, καθώς μέχρι σήμερα είχαμε δει μόνο την κορυφαία έκδοση Quadrifoglio Verde των 510 ίππων. Διατηρώντας την κομψότητα και όλη την μηχανολογική συγκρότηση –κινητήρας εμπρός, κίνηση πίσω- θα ξεκινήσουν αρχικά να διατίθενται με τον turbo κινητήρα βενζίνης των 200 ίππων και τους diesel των 2.2 λίτρων με ισχύ 150 και 180 ίππους. Ο πρώτος κινητήρας θα συνδυάζεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, ενώ ο diesel στις δύο εκδόσεις ισχύος τόσο με χειροκίνητο έξι σχέσεων, όσο και με αυτόματο οκτώ. Στη συνέχεια ο κινητήρας βενζίνης θα αποκτήσει έκδοση 280 ίππων, ενώ ο diesel 210 ίππους. Στη συνέχεια, η γκάμα θα επεκταθεί και προς τα κάτω, ενώ για όλες τις εκδόσεις θα είναι διαθέσιμα τόσο εξατάχυτα χειροκίνητα, όσο και το αυτόματα κιβώτια οκτώ σχέσεων.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης ο διευθύνων σύμβουλος της FCA και μητρικής εταιρείας της Alfa Romeo, o Σέρτζιο Μαρκιόνε, η Giulia συναγωνίζεται σε ποιότητα τις καλύτερες γερμανικές προτάσεις της μεσαίας κατηγορίας κύρους, ενώ, ταυτόχρονα, τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου είναι κορυφαία. Αναφορικά με την καθυστέρηση στην παρουσίασή της, ανάφερε πως αυτή ήταν επιβεβλημένη ώστε να δοθεί χρόνος εξέλιξης, καθώς το παραμικρό λάθος ή αστοχία στην Giulia θα ήταν και το τελευταίο για τη μάρκα, η οποία πολλές φορές τα τελευταία χρόνια έχει προσπαθήσει να γίνει ανταγωνιστική και δεν τα έχει καταφέρει.

Μοντέλο ζωής λοιπόν για την Alfa Romeo η Giulia, η οποία όπως μπορούμε να δούμε και στο νεότερο video που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, ακόμα και στις βασικές της εκδόσεις είναι ιδιαίτερα κομψή, αρχοντική και απόλυτα συμβατή με την αισθητική κληρονομιά της μάρκας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!