Αστυνόμος σωτήρας (video)

Γιώργος Βαρίνος
Αστυνόμος σωτήρας (video)
Χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες, ένας αστυνομικός στη Λευκορωσία έβαλε το σώμα του εμπρός από ένα αυτοκίνητο για να σώσει ένα παιδί.

Οι ήρωες τελικά είναι γύρω μας, κοντά μας και πολλές φορές δίπλα μας. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει το συγκεκριμένο video, που καταγράφει έναν αστυνομικό να λειτουργεί με αυτοθυσία και χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, για να σώσει έναν έφηβο σε τροχαίο ατύχημα.

Τόσο ο αστυνομικός όσο και το παιδί, χρησιμοποιούν κατάλληλα σηματοδοτημένη διάβαση πεζών για να διασχίσουν το οδόστρωμα και –πολύ σωστά- το αυτοκίνητο που κατέγραψε με την κάμερά του το συμβάν, σταματά για να τους παραχωρήσει προτεραιότητα. Την ίδια όμως στιγμή, από αριστερά, ένα MPV Peugeot 806 παραβιάζει κάθε έννοια κώδικα οδικής κυκλοφορίας και μάλιστα στην προσπάθειά του να φρενάρει, στοχεύει κατευθείαν το παιδί και τον αστυνομικό.

Ο τελευταίος αρπάζει το παιδί, το φέρνει εμπρός από το δικό του σώμα και γίνεται η ασπίδα μεταξύ αυτού και του αυτοκινήτου. Από το χτύπημα, το οποίο δεν είναι πολύ δυνατό, καταλήγουν και οι δυο στο έδαφος, με τον αστυνομικό να γλιτώνει με μώλωπες και το παιδί χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό. Συγκινητική πραγματικά στιγμή που διδάσκει ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!