«Η χειρότερη μετατροπή στην ιστορία της Formula 1»

O Xάμιλτον «πυροβολεί» το Halo

«Η χειρότερη μετατροπή στην ιστορία της Formula 1»

«Η χειρότερη μετατροπή στην ιστορία της Formula 1»

Ο Λιούις Χάμιλτον εκδηλώνει στο Instagram την…απέχθειά του προς το νέο σύστημα, που δοκιμάζει η FIA για μεγαλύτερη προστασία των οδηγών.

Στα δύο έχει χωριστεί το στρατόπεδο των οδηγών της Formula 1 σχετικά με το Halo. Ετσι ονομάζεται το νέο σύστημα, που δοκιμάστηκε πειραματικά από τις Ferrari στις τελευταίες χειμερινές δοκιμές στη Βαρκελώνη και έχει ως στόχο την προστασία των κεφαλιών των οδηγών από ιπτάμενα αντικείμενα.

Ο Λιούις Χάμιλτον εξέφρασε από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του στο Halo, που μοιάζει με παράκεντρα τοποθετημένο κιγκλίδωμα γύρω από το ανοιχτό τμήμα του μονοθεσίου. Χαρακτηριστικό είναι και το μήνυμά του στο Instagram, όπου αναφέρει: «Παρακαλώ, όχι! Αυτή είναι η χειρότερη μετατροπή στην ιστορία της Formula 1. Τάσσομαι υπέρ της ασφάλειας, όμως μιλάμε για τη Formula 1 και όπως είναι αυτή τη στιγμή, είναι απολύτως καλά».

Αντίθετη άποψη είχε πάντως ο έτερος οδηγός της Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, που βρήκε το Halo χρήσιμο και σωστό!
Θα πρέπει να διευκρινίσουμε, ότι το Halo βρίσκεται ακόμη σε φάση εξέλιξης και ότι θα τοποθετείται υποχρεωτικά σε όλα τα μονοθέσια από το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, οπότε θα έχουν διαμορφωθεί και οι τελικές προδιαγραφές του.

Best of internet