Μάθημα οδήγησης με Porsche 911R (video)

Μάθημα οδήγησης με Porsche 911R (video)

Μάθημα οδήγησης με Porsche 911R (video)

Μπορεί ποτέ να μην κάτσουμε στο bucket από ίνες άνθρακα της νέας Porsche 911R, αλλά μπορούμε κάλλιστα να μάθουμε να την οδηγούμε. 

Η πιο σπαρτιάτικη και αυθεντική Porsche, η 911R που παρουσιάστηκε στη Γενεύη, είναι ήδη αντικείμενο πόθου για πολλούς λάτρεις της οδήγησης. Χαμηλό βάρος, 500 ίπποι από ένα εξακύλινδρο κινητήρα boxer με ατμοσφαιρική τροφοδοσία που μπορεί να περιστρέφεται έως και τις 9.000 σ.α.λ., χειροκίνητο κιβώτιο και φυσικά πίσω κίνηση είναι τα συστατικά του παραδείσου της οδήγησης.

Τι όμως πρέπει να γνωρίζει κάποιος για να μπορέσει να οδηγήσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο όπως του αξίζει; Πολλά είναι η απάντηση, τα οποία σχεδόν ποτέ δεν διδάσκονται στις σχολές οδήγησης. Ας είναι όμως καλά η Porsche, που μέσω του οδηγού εξέλιξης Πάτρικ Λονγκ μας δίνει με τη δύναμη της εικόνας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Αρχίζοντας, φυσικά, από τις βασικές αλλά πολύ σημαντικές, σε αυτό το πρώτο video.

Τα αντικείμενα λοιπόν του σημερινού μαθήματος είναι η σωστή θέση οδήγησης και ορατότητα, καθώς ένας οδηγός που δεν στηρίζεται σωστά και δεν έχει την απαραίτητη ορατότητα του δρόμου και του περιβάλλοντος, δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Όπως μας εξηγεί ο Πάτρικ Λονγκ, «κακγουριές» του τύπου χέρια τεντωμένα, πλάτες καθισμάτων με μεγάλη κλίση και χαλαρότητα του στιλ «βόλτα για φραπέ» δεν νοούνται στη γρήγορη οδήγηση. Αντίθετα, ο οδηγός έχει θέση όσο πιο κοντά επιτρέπεται στα χειριστήρια για άμεσο και ακριβή έλεγχο και όσο το δυνατόν πιο «όρθια» στάση για καλύτερη ορατότητα.

Δείτε, υιοθετήστε τις συμβουλές του βετεράνου οδηγού και θα διαπιστώσετε ότι ακόμα και αν δεν έχετε ποτέ την τύχη να βρεθείτε στο μπάκετ μιας 911R, θα γίνεται πολύ καλύτεροι οδηγοί. Τα video θα συνεχίζονται με ένα νέο κάθε τέλος εβδομάδας έως την ολοκλήρωση των μαθημάτων, με το επόμενο να εξελίσσεται, επιτέλους, στο δρόμο.

 

Driving lessons with the 911 R - Lesson 1: Warm-up

Best of internet