Η λύση στην αυτονομία των ηλεκτρικών ΙΧ

Πέτρος Πιτσίνης
Η λύση στην αυτονομία των ηλεκτρικών ΙΧ
Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα προσφέρουν σχετικά λίγα χιλιόμετρα κίνησης με μια μόνο φόρτιση, όμως με το ειδικό τρέιλερ που μεταφέρει και εκείνο μπαταρίες, το πρόβλημα φαίνεται πως λύνεται.

Για όσους προβληματίζονται από την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και πιστεύουν ότι δεν μπορούν να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουν. Το EP Tender είναι ένα ειδικό τρέιλερ που έχει και εκείνο μπαταρίες, αυξάνοντας έτσι τα αποθέματα ενέργειας που έχει ο οδηγός στην διάθεσή του και κατά συνέπεια, τα χιλιόμετρα που μπορεί να διανύσει χωρίς να χρειαστεί φόρτιση. Ένα Renault Zoe κατάφερε να «γράψει» 570 χιλιόμετρα πηγαίνοντας προς την Γενεύη χωρίς ανεφοδιασμό, κάτι που αποδεικνύει όσα λέγονται.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, είπε ότι σκεφτόταν την ιδέα προσθήκης ενός ρυμουλκούμενου με εφεδρική μπαταρία. Ο Μασκ δεν θέλει να έχουν μεγάλη αυτονομία τα μοντέλα της Tesla, καθώς πιστεύει ότι τις περισσότερες φορές τα παραπάνω χιλιόμετρα ανά φόρτιση δεν θα χρειαστούν και το αυτοκίνητο θα βαραίνει με μεγαλύτερες μπαταρίες χωρίς λόγο. Αυτή λοιπόν είναι μια καλή ιδέα καθώς δεν μένει αναγκαστικά συνδεδεμένη στο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο και χρησιμοποιείται μόνο όποτε χρειάζεται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!