Ξύλινη «επανάσταση» από την Toyota

Πέτρος Πιτσίνης
Ξύλινη «επανάσταση» από την Toyota
Την ώρα που η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί ελαφριά υλικά για την κατασκευή των νέων μοντέλων, η Toyota βρίσκει τη λύση στο παραδοσιακό... ξύλο.

Ένα νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο από την Toyota χρησιμοποιεί ξύλο για την κατασκευή του, πηγαίνοντας ενάντια στην τάση της εποχής που θέλει τα νέα αυτοκίνητα κατασκευασμένα από ελαφριά υλικά. Ονομάζεται Setsuna, με την λέξη στα Ιαπωνικά να σημαίνει «στιγμή» και χρησιμοποιεί πολλές ποικιλίες ξύλων για την κατασκευή του. Η μεγαλύτερη εξωτερική επιφάνεια χρησιμοποιεί πάνελ από κέδρο, το πλαίσιο έχει κατασκευαστεί από σημύδα, ενώ το πάτωμα και τα καθίσματα συνδέονται μεταξύ τους χωρίς καρφιά και βίδες, αφού έχει υιοθετηθεί μια παραδοσιακή Ιαπωνική ξυλουργική τεχνική.

Το Setsuna έχει μήκος 3,030 χιλιοστά, πλάτος 1,480 χιλιοστά και ύψος μόλις 970 χιλιοστά, με μεταξόνιο μήκους 1,70 μέτρα. Το νόημα που θέλει να βγάλει η Toyota από αυτό το πρωτότυπο έχει να κάνει με το συναίσθημα του οικογενειακού αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι όσο μια οικογένεια περνάει χρόνο με το όχημά της, αποκτά εμπειρίες, το συντηρεί με αγάπη και φτάνει η ώρα να περάσει στα χέρια της επόμενης γενιάς, τόσο το ίδιο το αυτοκίνητο αποκτά μια αξία που μόνο τα μέλη της οικογένειας εκτιμούν. Τέλος, τα τεχνικά χαρακτηριστικά για το Setsuna είναι άγνωστα, γνωρίζουμε ωστόσο ότι κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ θα παρουσιαστεί στην εβδομάδα Design του Μιλάνο στις 11 Απριλίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!