Έργο τέχνης με τελική 450 χλμ./ώρα (video)

Γιώργος Βαρίνος
Έργο τέχνης με τελική 450 χλμ./ώρα (video)
Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου, η Bugatti Chiron, δεν κατασκευάστηκε μόνο για να σπάει ρεκόρ αλλά και για να μείνει στην ιστορία σαν έργο τέχνης.

Στο trailer για την παρουσίαση της νέας Bugatti Chiron, του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής, η σύνδεση ανάμεσα στην τέχνη και στην τεχνολογία είναι άρρηκτη. Αυτή, άλλωστε, ήταν και η στόχευση του Γάλλου ιδρυτή της ιστορικής εταιρείας Ettore Bugatti το 1909, αυτή είναι και η σημερινή της κατεύθυνση, υπό την διεύθυνση της VW. Έχοντας δημιουργήσει εμβληματικά μοντέλα που σημάδεψαν πολύ βαθιά την ιστορία της αυτοκίνησης ειδικά τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, η Bugatti κατάφερε να προσφέρει πάντα κάτι πολύ περισσότερο από απλά πολυτελή, γρήγορα ή κορυφαία αγωνιστικά αυτοκίνητα. Οι δημιουργίες της αποτελούσαν την απτή απόδειξη της επίτευξης της τελειότητας, πάντα με τα μέτρα και τις δυνατότητες της εποχής τους.

Ακριβώς αυτό αποδεικνύει και η Bugatti Chiron του σήμερα, την υπέρβαση των ορίων και των μέχρι σήμερα δυνατοτήτων, τόσο σε επίπεδο επιδόσεων όσο και μηχανολογική αρτιότητα. Με ισχύ 1.500 ίππους, τελική ταχύτητα 450 χιλιόμετρα και τεχνολογικές εφαρμογές που εντυπωσιάζουν, δείχνει σε όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα τις κορυφές που πρέπει να στοχεύσουν. Πολύ περισσότερο από τα λόγια, οι εικόνες της προωθητικής αυτής ταινίας περικλείουν με θαυμαστή ακρίβεια την ουσία της νέα Bugatti Chiron, χωρίς τις συνήθεις διαφημιστικές υπερβολές και μας δίνουν μια πολύ καλή εξήγηση για το γεγονός ότι τελικά τέτοια αυτοκίνητα κοστίζουν πολύ, αλλά αξίζουν ακόμα περισσότερο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!