Το Tesla Model X σε Ευρωπαϊκό έδαφος

Πέτρος Πιτσίνης
Το Tesla Model X σε Ευρωπαϊκό έδαφος
Το ντεμπούτο του στην Γηραιά Ήπειρο κάνει το Tesla Model X στην έκθεση της Γενεύης, συγκεντρώνοντας μάλιστα αρκετό ενδιαφέρον από τους επισκέπτες.

Με τις τιμές των καυσίμων στην Ευρώπη να είναι αρκετά υψηλότερες από αυτές στις ΗΠΑ, το Tesla Model X θα μπορούσε να αποκτήσει μεγάλο κοινό. Το μοντέλο έκανε το επίσημο ντεμπούτο του για την Ευρωπαϊκή αγορά στην έκθεση της Γενεύης και προβάλλει τα πλεονεκτήματά του, με το μεγαλύτερο από αυτά να είναι η οικονομία κίνησης!

Με μια φόρτιση, η κορυφαία έκδοση του Model X (P90D) μπορεί να διανύσει έως και 402 χιλιόμετρα, ενώ η «βασική» (70D) 354 χιλιόμετρα! Όσοι βέβαια νομίζουν ότι οι επιδόσεις λείπουν από το... μενού, θα εντυπωσιαστούν αν ακούσουν ότι αρκούν 6,0 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα και ότι η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα! Το συμπέρασμα που προκύπτει από τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά του Model X είναι ότι αν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για την φόρτιση, μπορεί να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις με γεμάτες τις μπαταρίες, χωρίς να σημαίνει ότι καταργεί την οδηγική ευχαρίστηση!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!