Audi SQ7 κόντρα σε αεροσκάφος jet (video)

Γιώργος Βαρίνος
Audi SQ7 κόντρα σε αεροσκάφος jet (video)
Μπορεί να είναι diesel αλλά με δύο turbo, 435 ίππους και το κυριότερο 900 Nm ροπή από τις 1.000 σ.α.λ., το νέο SQ7 της Audi κοντράρει οτιδήποτε.

Όχι μόνο εξαιρετικά γρήγορο: Το νέο SQ7 της Audi είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με ηλεκτρικά turbo, κάτι που πρακτικά σημαίνει μηδενική υστέρηση απόκρισης και κορυφαία ισχύς. Πραγματικά, η απόδοση των 435 ίππων από τον V8 κινητήρα των 4.0 λίτρων είναι εντυπωσιακή, καθώς είναι από τους ελάχιστους diesel που ξεπερνούν αρκετά την ειδική ισχύ των 100 ίππων/λίτρο. Ταυτόχρονα, τα 900 Nm της θηριώδους στην κυριολεξία ροπής αποδίδονται από τις 1.000 μόλις σ.α.λ., πρακτικά δηλαδή από το ρελαντί.

Αυτοί άλλωστε είναι και οι λόγοι που το κορυφαίο SUV στη γκάμα της Audi και παρά το μεγάλο βάρος των περίπου δύο τόνων, επιτυγχάνει χρόνο μόλις 4,8 δευτερολέπτων για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Με μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς, ενεργητική τετραδιεύθυνση και ενεργητικές αναρτήσεις και αντιστρεπτικές ράβδους, το SQ7 είναι ένα κινητό εργαστήριο υψηλής τεχνολογίας. Ανάλογος της κορυφαίας μηχανολογικής του συγκρότησης είναι και ο εξοπλισμός ο οποίος περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί από συστήματα ημι – αυτόνομης οδήγησης και ενεργητικής ασφάλειας, μέσω δεκάδων αισθητήρων ραντάρ, πομπών συχνοτήτων και καμερών υπέρυθρων ακτινών.

Σε σχέση με τα λιγότερο ισχυρά μοντέλα της γκάμας του Q7, το κορυφαίο S ξεχωρίζει από τις μεγάλες εισαγωγές αέρα στη βάση του εμπρός προφυλακτήρα, της λεπτομέρειες αλουμινίου στο αμάξωμα, τις ζάντες διαμέτρου 20 ιντσών και φυσικά τα λογότυπα με το χαρακτηριστικό κόκκινο παραλληλόγραμμο διακριτικό της σπορ σειράς S. Εντυπωσιακά ταχύ, μεγάλο, ευρύχωρο, πολυτελές και με εξοπλισμό που χρειάζεται τόμους για να αναφερθεί, το SQ7 δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι προσιτό. Έτσι, στη Γερμανία θα κοστίζει περίπου 90.000€, ενώ στη χώρα μας αν και όποτε έρθει πολλά περισσότερα, χάρη στη φορομπηχτική πολιτική που αντιμετωπίζουν οι κινητήρες των πολλών κ.εκ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!