Ετοιμάζεται για αγώνες το Ford Focus RS

Γιώργος Βαρίνος
Ετοιμάζεται για αγώνες το Ford Focus RS
Με την ομάδα Hoonigan Racing και οδηγό τον πασίγνωστο Κεν Μπλοκ, το Ford Focus RS θα συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rallycross.

Με την υποστήριξη της Ford Performance, η ομάδα Hoonigan Racing θα συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rallycross του 2016 με δύο αγωνιστικά Focus RS και οδηγούς τον πασίγνωστο Αμερικανό σόουμαν Κεν Μπλοκ και τον Νορβηγό Αντρέας Μπάκερουντ. Η ομάδα θα συμμετέχει και στους 12 αγώνες του πρωταθλήματος που ξεκινά στις 15 Απριλίου στην Πορτογαλία.

Μετά και την προ ολίγον ημερών ανακοίνωση της συμμετοχής ενός ακόμα «αστέρα» των αγώνων, του 9 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο WRC Σεμπαστιέν Λεμπ, το rallycross γνωρίζει μεγάλες ημέρες και αναμένεται να υπάρξει πολύ αυξημένο ενδιαφέρον, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό θέαμα που εξασφαλίζουν τα τετρακίνητα «τερατάκια» των 500 ίππων. Επίσης να σημειώσουμε ότι περσινός πρωταθλητής στο rallycross αναδείχθηκε ένα ακόμα θρύλος των αγώνων ράλι, ο Πήτερ Σόλμπεργκ με Citroen DS3.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Κεν Μπλόκ μέσω του λογαριασμού του στο facebook, είναι πολύ ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή της ομάδας του με το Ford Focus RS. Το αυτοκίνητο εξελίσσεται ήδη στις εγκαταστάσεις της M-Sport στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκεί που προετοιμάζονται και τα αυτοκίνητα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι. Ο Κεν Μπλοκ είχε και το 2014 μια συμμετοχή για δύο μόλις αγώνες σε Γαλλία και Νορβηγία στο νεοσύστατο τότε πρωτάθλημα rallycross, όπου τα πήγε αρκετά καλά τερματίζοντας τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!