Μια Corvette για όσους ξέρουν

Γιώργος Βαρίνος
Μια Corvette για όσους ξέρουν
Η Chevrolet παρουσίασε στη Γενεύη μια νέα έκδοση της Corvette με την ονομασία Grand Sport που στόχο έχει την απόλαυση της οδήγησης και όχι την ωμή δύναμη.

Αγριεμένη, με ένα πολύ ιδιαίτερο πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων από ίνες άνθρακα, ειδικά ελαστικά Michelen Sport Cup 2 και κεραμικά φρένα, η Corvette στην έκδοση Grand Sport στοχεύει στην απόλαυση της οδήγησης και όχι στην απόδοση κορυφαίας ισχύος. Ο γνωστός V8 κινητήρας των 6,2 λίτρων που είναι τοποθετημένος εμπρός και κινεί τους πίσω τροχούς έχει εδώ απόδοση 460 ίππων με ατμοσφαιρική τροφοδοσία, σε αντίθεση με την έκδοση Ζ06 που με τη βοήθεια turbo αποδίδει 650 ίππους.

Παρά ωστόσο τη σημαντική διαφορά ισχύος, η Grand Sport είναι μόλις 0.6 δευτερόλεπτα πιο αργή στο γύρο της πίστας δοκιμών της εταιρείας, χάρη στην καλύτερη κατανομή του χαμηλότερου βάρους της και της αεροδυναμικής της, που δημιουργεί μεγάλη κάθετη δύναμη στις υψηλές ταχύτητες. Ταυτόχρονα, η Grand Sport είναι ελάχιστα πιο ακριβή από τη βασική έκδοση και σημαντικά φτηνότερη από την Z06, η οποία στις ΗΠΑ ξεκινάει από τα μόλις 80.000 δολάρια.

Να λοιπόν η ευκαιρία για ένα συναρπαστικό όχι μόνο αισθητικά, αλλά και οδηγικά αυτοκίνητο, που έρχεται να ανταγωνιστεί, στην Αμερική κυρίως, τις αντίστοιχες προτάσεις της Porsche και ειδικά της σπαρτιάτικη αλλά πολύ γρήγορη νέα 911R, η οποία μόλις παρουσιάστηκε, επίσης, στη Γενεύη. Για να τονιστεί η αγνότητα της αίσθησης οδήγησης που προσφέρει η Grand Sport βασικό κιβώτιο είναι ένα χειροκίνητο εφτά σχέσεων, ενώ προαιρετικά διατίθεται και το αυτόματο οκτώ σχέσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!