Αποκαλυπτήρια για Aprilia

Νίκος Τσιώκος
Αποκαλυπτήρια για Aprilia
Οι Αλβάρο Μπαουτίστα και Στέφαν Μπραντλ πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια της νέας Aprilia, της RS-GP και έκαναν λόγο για μία νέα και μεγάλη πρόκληση.

Στο... φως ήρθε την Τετάρτη (2/3) η νέα μοτοσικλέτα της Aprilia. Ο λόγος για την RS-GP, τα αποκαλυτπήρια της οποίας πραγματοποίησαν σήμερα οι Αλβάρο Μπαουτίστα και Στέφαν Μπραντλ. Οι δύο αναβάτες έκαναν λόγο για μία νέα και μεγάλη πρόκληση δηλώνοντας αισιόδοξοι για το νέο πρότζεκτ και τονίζοντας ότι θα βασιστούν στην εμπειρία που απέκτησαν από το 2015.

Αναλυτικά τα όσα είπαν οι δύο αναβάτες και οι άνθρωποι της ομάδας

Ρομάνο Αλμπεσιάνο, Μάνατζερ Aprilia: «Η ερχόμενη σεζόν θα είναι πολύ σημαντική για μας. Η νέα μοτοσικλέτα αντανακλά στην πρόσφατη παράδοση της Aprilia και είναι το πιο φιλόδοξο πρότζεκτ που έχει αναλάβει ποτέ το αγωνιστικό ματς τμήμα. Οι πρώτες εντυπώσεις από τις δοκιμές είναι θετικές.

Λάβαμε πολύ θετικές πληροφορίες από αμφότερους τους αναβάτες, ειδικά από πλευράς δυναμικής. Αυτή είναι η αρχή σ' έναν μακρύ δρόμο και είμαστε καλά ενημερωμένοι για τις δυσκολίες που έρχονται με οποιοδήποτε νέο πρότζεκτ.

Μπορούμε να υπολογίσουμε στη συνεισφορά μίας ομάδας ειδικών και δύο αναβατών με υψηλό κίνητρο, όπως οι Αλβάρο και Στέφαν, που αμέσως αντιλήφθηκαν τη σημαντικότητα του πλάνου μας για εξέλιξης και τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται από το αγωνιστικό τμήμα. Πιστεύω ότι θα έχουμε αξιοσέβαστα αποτελέσματα».

Αλβάρο Μπαουτίστα: «Η φετινή σεζόν θα είναι μία νέα πρόκληση, η δεύτερη χρονιά μου με την Aprilia. Θα βασιστούμε στην εμπειρία μας από το 2015. Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, όμως θα πρέπει να εξελίξουμε μία εντελώς νέα μοτοσικλέτα. Η Aprilia έχει ξεκάθαρες ιδέες για το τι μπορούν να περιμένουν φέτος.

Θα είναι μεγάλη πρόκληση επειδή θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στα αγωνιστικά τριήμερα από τη στιγμή που έχουμε κάνει πολύ λίγες δοκιμές. Θα πρέπει να είμαστε καλοί στον ορθολογισμό των πραγμάτων. Για να είμαι ειλικρινής, θα είναι ωραία να είμαστε ανταγωνιστικοί περίπου στα μισά της σεζόν.

Είναι δύσκολο να κάνω πρόβλεψη τώρα διότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να λυθούν, αλλά είμαι αισιόδοξος γιατί κατά τη διάρκεια του χειμερινού διαλείμματος κάναμε καλή δουλειά με τις πληροφορίες που μαζέψαμε το 2015. Θέλω να έχω μία καλή σεζόν, να επιστρέψω στη μάχη για τς πρώτες θέσεις, όμως δεν έχω ψευδαισθήσεις. Με υπομονή, σκληρή δουλειά και θυσία, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Στέφαν Μπραντλ: «Η πρώτη επαφή με τη νέα μοτοσικλέτα ήταν σίγουρα θετική, παρά το γεγονός ότι είναι ακόμα νωρίς να πάρουμε θέση. Οι τεχνικοί της Aprilia έκαναν καλή δουλειά στη σωστή κατεύθυνση. Τώρα η δουλειά μας θα είναι να εξερευνήσουμε το υλικό της RS-GP γύρο με τον γύρο. Πραγματικά απέχουμε πολύ από τη βελτίωση. Ταυτόχρονα έχουμε και τα νέα ηλεκτρονικά και ελαστικά, πτυχές που ήδη έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε, αλλά αυτό απαιτεί πολλή εξέλιξη. Δε θα βαρεθούμε. Για πρώτη φορά στην καριέρα μου δουλεύω σε επίσημη ομάδα για την εξέλιξη ενός νέου πρότζεκτ. Είναι η καλύτερη δυνατή κατάσταση για έναν αναβάτη, που επιθυμεί να παραμείνει στις μπροστινές θέσεις.»

Φαούστο Γκρεσίνι, Τιμ Μάνατζερ: «Τους τελευταίους μήνες το προσωπικό της Aprilia και όλοι στην Gresini έχουν καταβάλει μία απίστευτη προσπάθεια στο τεχνικό και οργανωτικό κομμάτι. Ποτέ δε σταματάμε. Έχουμε μία μεγάλη επιθυμία να αποδείξουμε το πλήρες υλικό μας και έχουμε υψηλό κίνητρο, καθώς πλησιάζουμε στο πρώτο Γκραν Πρι.

Οι τεχνικοί της Aprilia έχουν πάρει πλεονέκτημα από την εμπειρία που απέκτησαν πέρυσι και όλες οι εκτιμήσεις τους, πώς να δημιουργήσεις ένα πρωτότυπο για μάχη στο Moto GP, υπόσχονται ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό».

Ρομπέρτο Κολανίνο, Διευθύνων Σύμβουλος του Piaggio Group: «Από πλευράς στρατηγικής, η Aprilia δεν είναι μόνο η αγωνιστική ομάδα. Είναι η πιο προχωρημένη πλατφόρμα εξέλιξης και τεχνολογικού πειραματισμού για όλο το Piaggio Group, από το οποίο επωφελούνται όλα τα προϊόντα μας. Για τη φετινή σεζόν, το λογότυπο του Piaggio Group υπάρχει στις μοτοσικλέτρς.

Η τεχνολογία εξελίχθηκε όχι μόνο για τους αγώνες, αλλά και για τον σκοπό δοκιμών καινοτόμων λύσεων που μετά θα βοηθήσουν για τα προϊόντα στις μοτοσικλέτες δρόμου, από τις αγωνιστικές μέχρι τα σκούτερ. Τελικός στόχος είναι να βελτιώσουμε τα προϊόντα μας από πλευράς απόδοσης, ασφάλειας και ικανότητας να παρέχουμε στους πελάτες μας οδηγική ευχαρίστηση και διασκέδαση».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!