Η Aston Martin DB11 τα λέει όλα (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Η Aston Martin DB11 τα λέει όλα (video)
Ύστερα από πολλές διαρροές πληροφοριών και την επιβεβαίωση μερικών από αυτών, ήρθε η ώρα να μάθουμε τα πάντα για το νέο δημιούργημα της Aston Martin.

Η Aston Martin προσπάθησε πολύ και τελικά, έφτιαξε ένα πανέμορφο κουπέ με εκπληκτικές επιδόσεις και όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία του. Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι όπως γνωρίζαμε ένας νέος V12 των 5.2 λίτρων με δύο τούρμπο και απόδοση 600 ίππων και 700 Nm ροπής. Έτσι, ο τίτλος του πιο δυνατού μοντέλου της οικογένειας DB της Aston Martin του ανήκει και φροντίζει να το αποδεικνύει και στην πράξη, αφού ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 321 χλμ./ώρα!

Η οδική της συμπεριφορά αναμένεται να είναι κορυφαία, χάρη και στα τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης που διατίθενται. Αυτά είναι τα GT, Sport και Sport Plus και ελέγχουν την απόκριση του κινητήρα, του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων των 8 σχέσεων της ZF, της ηλεκτρικής κρεμαγιέρας, του συστήματος Torque Vectoring και των ρυθμιζόμενων αμορτισέρ.

Η συνεργασία με την Daimler έφερε την τελευταία τεχνολογία στο εσωτερικό της νέας DB11, κάτι που σημαίνει ότι ο αναλογικός πίνακας οργάνων έχει αντικατασταθεί από μια ψηφιακή οθόνη των 12 ιντσών, μαζί με μια ακόμη οθόνη οκτώ ιντσών για τον έλεγχο του infotainment. Η τελευταία ελέγχεται και μέσω μιας επιφάνειας αφής με αναγνώριση χαρακτήρων, διαθέτει τεχνολογία Multi Touch στην οθόνη και υποστηρίζει χειρισμό μέσω κινήσεων των χεριών! Οι τιμές για την νέα Aston Martin DB11 ξεκινούν από τα 204,900€ στη Γερμανία, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίνονται στους ιδιοκτήτες τους μέχρι το τέλος του 2016.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!