SsangYong XLV για όλες τις χρήσεις

Πέτρος Πιτσίνης
SsangYong XLV για όλες τις χρήσεις
Το νέο πολυχρηστικό κόμπακτ SUV της SsangYong είναι σύγχρονο και βασίζεται στο Tivoli, όμως εμφανίζεται ακόμη πιο ευρύχωρο τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές!

Η ώρα της αποκάλυψης έφτασε για το SsangYong XLV στην έκθεση της Γενεύης, παρουσιάζοντας ένα συμπαγές SUV με μεγάλους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό. Το όνομά του προσέρχεται από τις λέξεις «eXciting smart Lifestyle Vehicle» και βασίζεται στο Tivoli, όμως σε σύγκριση με το τελευταίο, είναι ακόμη πιο ευρύχωρο και μεγαλύτερο. Στην καμπίνα φιλοξενούνται πέντε ενήλικες με χαρακτηριστική άνεση για την κατηγορία, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι παραπάνω από επαρκής, αφού έχει χωρητικότητα 720 λίτρων!

Στην Ελλάδα θα το γνωρίσουμε με έναν τούρμπο πετρελαιοκινητήρα 1,6 λίτρου, με απόδοση 115 ίππων και 300 Nm ροπής. Είναι προδιαγραφών Euro 6, καταναλώνει κατά μέσο όρο 4,9 λίτρα ντίζελ ανά 100 χιλιόμετρα και εκπέμπει 117 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, ενώ ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο ισάριθμων ταχυτήτων της Aisin είναι διαθέσιμα προς επιλογή. Στις τετρακίνητες εκδόσεις του μοντέλου, συναντάμε ένα έξυπνο σύστημα κατανομής της ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες. Προσαρμόζεται ανάλογα με το είδος του οδοστρώματος ή τις συνθήκες κίνησης, προκειμένου να προσφέρει την μέγιστη δυνατή πρόσφυση σε κάθε περίπτωση. Μαζί με το σύστημα τετρακίνησης έρχεται «πακέτο» η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, προς όφελος της αυξημένης άρθρωσης των τροχών σε δύσκολες εκτός δρόμου συνθήκες.

Μια από τις προτεραιότητες που δόθηκαν στην κατασκευή του XLV ήταν η ασφάλεια, για αυτό το εφοδίασαν με πληθώρα συστημάτων. Οι επτά αερόσακοι, το ESP με ενεργή προστασία ανατροπής, το σύστημα υποβοήθησης φρεναρίσματος αλλά και η ηχητική ενημέρωση χρήσης όλων των ζωνών ασφαλείας (και των πέντε) στο εσωτερικό, είναι μόνο μια ιδέα από αυτά. Στον στάνταρ εξοπλισμό επίσης συναντάμε και τα LED φώτα ημέρας, ενώ προαιρετικά μπορούν να συνδυαστούν και με φώτα Xenon. Τα χρώματα που διατίθεται το XLV είναι οκτώ στο σύνολό τους, όμως με την επιλογή two tone μπορούν να προσωποποιηθούν ακόμη περισσότερο, στο πλαίσιο της εξατομίκευσης. Το εσωτερικό από την άλλη μπορεί να είναι μαύρο ή μπεζ. Προαιρετικά το υφασμάτινο σαλόνι μπορεί να γίνει δερμάτινο, ή να αποκτήσει έναν συνδυασμό υφάσματος και δερματίνης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!