Ηλεκτρικό supercar με αυτονομία 2.000 χλμ.

Γιώργος Βαρίνος
Ηλεκτρικό supercar με αυτονομία 2.000 χλμ.
Μας έρχεται από την Κίνα, ονομάζεται Techrules GT96 TREV και εκτός από απίστευτη αυτονομία, έχει επίσης τεράστια ισχύ 1.030 ίππων.

Σε έντονο μπλε χρώμα, με επιθετική όψη αρπακτικού και κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα, ακόμα και το αμάξωμα του GT96 TREV της Techrules είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, με δεδομένο ότι προέρχεται από μια εταιρεία με έδρα την Κίνα. Στη συνέχεια όμως έρχονται οι προδιαγραφές, για να σε κάνουν να πιστέψεις ότι είτε κάποιοι σε δουλεύουν, είτε ότι οι Κινέζοι πραγματικά έχουν ξεφύγει στον τομέα της τεχνολογίας. Κατ’ αρχάς το πρωτότυπο αυτό μοντέλο είναι ένα supercar με ισχύ 1.030 ίππων από 6 ηλεκτρικούς κινητήρες –έναν για κάθε εμπρός τροχοί και από δύο για τους πίσω- που έχει τελική ταχύτητα 350 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δλ.

Ως εδώ τα πράγματα είναι βατά, ωστόσο η αυτονομία των… 2.000 χιλιομέτρων, είναι κάτι που δεν καταπίνεται εύκολα. Όπως και το πως αυτή επιτυγχάνεται. Το μυστικό της μοναδικής ικανότητας του κινεζικού project προέρχεται από μια μικρή σε μέγεθος τουρμπίνα, η οποία λειτουργεί με διάφορα καύσιμα και κινεί σε σειρά μια γεννήτρια, η οποία με τη σειρά της φορτίζει τις μπαταρίες της κατασκευής. Με τη βοήθεια αυτής και μια πλήρη φόρτιση από το οικιακό δίκτυο, η Techrules υποστηρίζει ότι το GT96 μπορεί να καλύψει 2.000 χιλιόμετρα απόστασης, με κατανάλωση καυσίμου –για τη λειτουργία της τουρμπίνας/γεννήτριας- μόλις 0.18 λίτρα/100 χλμ. Χωρίς τη βοήθεια αυτής, η αυτονομία του GT96 φτάνει περίπου τα 150 χιλιόμετρα.

Όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική εικόνα, το «συγκρότημα» τουρμπίνας γεννήτριας είναι πραγματικά πολύ μικρό, έτσι ώστε χωρά εκεί που λογικά θα βρισκόταν ένα κινητήρας εσωτερικής καύσης. Μάλιστα η εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι τέτοια η αξιοπιστία του συνόλου, καθώς τα κινούμενα μέρη μια τουρμπίνας είναι ελάχιστα, που θα μπορούσε να είναι και «σφραγισμένο» με εγγύηση λειτουργίας εφ’ όρου ζωής.

Αν αναρωτιέστε κατά πόσο μπορεί κανείς να πάρει στα σοβαρά τόσο την Techrules, όσο και το εντυπωσιακό ομολογουμένως δημιούργημά της, θα σημειώσουμε μόνο ότι αυτό παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση της Γενεύης, μια από τις τρεις – τέσσερις σημαντικότερες εκθέσεις παγκοσμίως και πως η εταιρεία αυτή ασχολείται με συστήματα υψηλής τεχνολογίας για την αεροναυτική βιομηχανία της Κίνας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!