Υποψηφιότητες για Χάμιλτον, Φερστάπεν, Mercedes

Νίκος Τσιώκος
Υποψηφιότητες για Χάμιλτον, Φερστάπεν, Mercedes
Οι Λιούις Χάμιλτον, Μαξ Φερστάπεν, Mercedes έχουν κερδίσει από μία υποψηφιότητα στα Παγκόσμια Αθλητικά Βραβεία Laureus, με τους νικητές να αναδεικνύονται στις 18 Απριλίου.

Δίπλα σε μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού τοποθετούνται οι Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν για τα Παγκόσμια Αθλητικά Βραβεία Laureus για το 2015. Ο Βρετανός είναι υποψήφιος για τον κορυφαίο αθλητή της χρονιάς στον πλανήτη, ενώ ο Ολλανδός για την ανακάλυψη της χρονιάς!

Ο πρώτος διεκδικεί το βραβείο με τον Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος διατήρησε το χρυσό στα παγκόσμια πρωταθλήματα σε 100, 200 και 4Χ100 μέτρα, τον Στέφεν Κάρι, που ήταν ο πολυτιμότερος του ΝΒΑ πέρυσι και εξακολουθεί να εντυπωσιάζει, τον νικητή τριών Γκραν Σλαμ στο τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, τον ποδοσφαιριστή της χρονιάς για το 2015, Λιονέλ Μέσι, και τον δύο φορές κάτοχο Majors στο γκολφ, Τζόρνταν Σπιεθ, που μόλις στα 21 του χρόνια... σκαρφάλωσε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Όσο για τον Φερστάπεν, ο οποίος έχει προλάβει να κλέψει τις εντυπώσεις, αν και είναι μόνο 18, στην παρθενική του σεζόν στη Formula1, βρίσκεται στη λίστα μαζί με τον νικητή του πρώτου Major της καριέρας του στο γκολφ με ρεκόρ, Τζέισον Ντέι, τον Τάισον Φιούρι που νίκησε τον Βλάντιμιρ Κλίτσκο για να κατακτήσει τον τίτλο στην ενοποιημένη κατηγορία βαρέων βαρών, τον κάτοχο τριών χρυσών μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα στην κολύμβηση, τον γκολφέρ Τζόρνταν Σπιεθ, καθώς την Εθνική Ανδρών ποδοσφαίρου της Χιλής, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα.

Τέλος, υπάρχει άλλη μία υποψηφιότητα από πλευράς κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είναι η Mercedes, που διεκδικεί το βραβείο της κορυφαίας ομάδας της χρονιάς με τους πρωταθλητές του ΝΒΑ, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, τους παγκόσμιους πρωταθλητές Ράγκιμ, Ολ Μπλακς, την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ και πρωταθλήτρια Ισπανίας, Μπαρτσελόνα, τη νίκητρια Μεγάλη Βρετανία στο Davis Cup στο τένις και την Εθνική Γυναικών ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το 2015.

Έτσι, λοιπόν, άπαντες περιμένουν να μάθουν αν κέρδισαν ή όχι, κάτι που θα γίνει στις 18 Απριλίου, με το Βερολίνο να φιλοξενεί για πρώτη φορά τα εν λόγω βραβεία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!