Κάντο όπως ο Σουμάχερ

Κάντο όπως ο Σουμάχερ

Κάντο όπως ο Σουμάχερ

Με τη νέα κατηγορία Club που προκηρύχθηκε για το πανελλήνιο πρωτάθλημα karting 2016, ο καθένας μπορεί εύκολα και φτηνά να συμμετέχει στους αγώνες.

Το kart είναι το φτηνότερο και ένα από τα πλέον ευχάριστα μέσα εμπλοκής στο συναρπαστικό κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παράλληλα, είναι ότι πιο κοντινό για τους «κοινούς θνητούς» σε πραγματικά μονοθέσια πίστας παγκόσμιων πρωταθλημάτων, καθώς τόσο οι αντιδράσεις του κατά την οδήγηση όσο και οι επιδόσεις του είναι δυναμικές και άμεσες. Επιπρόσθετα, πολλές και διάσπαρτες ανά τη χώρα πίστες, κάνουν σχετικά εύκολη υπόθεση την προπόνηση.

Επειδή ωστόσο οι καιροί είναι δύσκολοι και η συμμετοχή στις βασικές κατηγορίες του πρωταθλήματος karting έχουν για τους περισσότερους πολύ υψηλό κόστος, η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας προκήρυξε τη νέα κατηγορία Club, που δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής πολύ χαμηλού κόστους στους ερασιτέχνες της αγωνιστικής οδήγησης. Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθεί η ανακοίνωση της Ο.Μ.Α.Ε.:

«Η κατηγορία Club είναι ίσως το μεγαλύτερο νέο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting του 2016. Η επιτροπή karting της ΟΜΑΕ αναγνωρίζοντας πόσο δύσκολη φαντάζει η μετάβαση ενός οδηγού από τις προπονήσεις και τα time attacks σε ένα πλήρες αγωνιστικό περιβάλλον αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ενδιάμεσο βήμα. Έτσι η νέα κατηγορία απευθύνεται σε οδηγούς που είτε δεν έχουν κάνει καθόλου αγώνες, είτε δεν έχουν σημαντικές διακρίσεις στο βιογραφικό τους. Κριτήριο για τη δυνατότητα συμμετοχής ενός οδηγού είναι να μην έχει ποτέ τερματίσει ψηλότερα από την 6η θέση της τελικής βαθμολογίας σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ή σε οποιοδήποτε Ελληνικό ιδιωτικό έπαθλο karting. Από εξοπλισμό γίνονται δεκτά όλες οι μάρκες και τα μοντέλα σασί που διαθέτουν homologation από το 2006 και μετά, ενώ στους κινητήρες υποστηρίζονται όλοι οι δημοφιλείς τύποι TaG και KF. Η φιλοσοφία των κανονισμών είναι οι αθλητές να μπορούν να συμμετάσχουν χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε μετατροπή στον εξοπλισμό τους.

Τα κίνητρα που δίνει η ΟΜΑΕ στους αθλητές της κατηγορίας είναι σημαντικά! Σε περίπτωση που θέλουν να συμμετάσχουν αποκλειστικά στην κατηγορία Club μπορούν να εκδώσουν ένα νέου τύπου Δελτίο Αθλητή, το C-CLUB, με κόστος μόλις 60 Ευρώ. Αν όμως ανοίξει η όρεξη τους και θέλουν παράλληλα να δοκιμάσουν άλλες κατηγορίες και θεσμούς karting φυσικά και μπορούν να το κάνουν αναβαθμίζοντας το δελτίο τους σε C-SENIOR απλά πληρώνοντας τη διαφορά. Η συμμετοχή στους αγώνες της κατηγορίας Club είναι και αυτή σε προνομιακή τιμή, μόλις 80 Ευρώ, ενώ τα ελαστικά είναι ενιαίου τύπου Dunlop SL3 με κόστος 130 Ευρώ ανά σετ. Οι αθλητές δεν είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν φρέσκα ελαστικά σε κάθε αγώνα και αν βρέξει μπορούν να χρησιμοποιήσουν ότι τύπο ελαστικών διαθέτουν. Στο τέλος των αγώνων θα κληρώνεται στους συμμετέχοντες ένα φρέσκο σετ ελαστικών και άλλα δώρα που θα ανακοινώσει στη διάρκεια της σεζόν η ΟΜΑΕ.

Η μορφή των αγώνων θα είναι μοναδική και προσαρμοσμένη σε αθλητές που δεν έχουν κορυφαία επίπεδα φυσικής κατάστασης. Η ημέρα θα ξεκινά παραδοσιακά με δυο περιόδους ελεύθερων δοκιμών που θα ακολουθούνται από δυο περιόδους χρονομετρημένων δοκιμών σε στιλ time attack. Αυτές οι περίοδοι θα έχουν ξεχωριστή κατάταξη και θα χαρίζουν βαθμούς στους αθλητές του επάθλου. Η συνδυασμένη βαθμολογία των δυο time attacks θα διαμορφώνει και την σειρά εκκίνησης για έναν αγώνα περίπου 10 χιλιομέτρων που θα ολοκληρώνει την ημέρα των αθλητών!  Μπορεί τα αποτελέσματα του αγώνα να καθορίζουν ποιοι θα ανέβουν στο βάθρο, όμως σε ότι αφορά τη βαθμολογία του επάθλου τόσο τα δυο time attacks, όσο ο αγώνας είναι ισοδύναμα».

Best of internet