Ιστορικό κάλεσμα Mercedes σε BMW

Γιώργος Βαρίνος
Ιστορικό κάλεσμα Mercedes σε BMW
Το 2016 η BMW γιορτάζει τα 100 χρόνια της και η… Mercedes προσκαλεί τους εργαζόμενους της βαυαρικής εταιρείας να επισκεφτούν δωρεάν το μουσείο της.

Με μια κίνηση που μπορεί να υποκρύπτει πολλά, η Mercedes καλεί τους εργαζόμενους της BMW να επισκεφτούν δωρεάν το μουσείο της, από τις 8 έως τις 13 Μαρτίου. Μάλιστα τους δίνει τη δυνατότητα, εφ’ όσον οδηγούν αυτοκίνητο BMW, να σταθμεύσουν δωρεάν και παράλληλα, στους 50 πρώτους που θα σπεύσουν στο μουσείο της Mercedes, προσφέρει και ένα γεύμα, πάντα δωρεάν, με μενού κλασικών βαυαρικών συνταγών.

Ο επίσημος λόγος αυτής της κίνησης αβρότητας της Mercedes είναι ο εορτασμός ενός αιώνα λειτουργίας της BMW, η οποία ιδρύθηκε το 1916. Ως ιπποτικός ανταγωνιστής λοιπόν, η εταιρεία από τη Στουτγάρδη κάνει ένα «δώρο» στους εργαζόμενους της BMW, το οποίο ωστόσο υποκρύπτει πολλά. Πρώτο, το γεγονός ότι η ιστορία της Mercedes ξεκινά πριν 130 χρόνια και είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους δύο εφευρέτες των κινητήρων εσωτερικής καύσης, των Daimler και Benz. Δεύτερο, ότι η Mercedes δεν είναι απλά μια εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με μεγάλη ιστορία, είναι η ίδια η ιστορία του αυτοκινήτου. Τρίτο, «σας δίνουμε τη δυνατότητα να διδαχτείτε πραγματική ιστορία», είναι ίσως το μήνυμα που υποκρύπτεται. Και τέταρτο, εκεί που γιορτάζει η BMW, μπαίνει σφήνα και ο μεγαλύτερος ίσως ανταγωνιστής της.

Μετά από αυτή την πραγματικά εντυπωσιακή ενέργεια της Mercedes, το μόνο ίσως που μένει είναι να προσφέρει και η Audi ένα σεμινάριο για τα οφέλη της τετρακίνησης στους τεχνικούς της BMW, εντελώς δωρεάν. Για τα 100 χρόνια, φυσικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!