«Τίποτα δεν είναι πιο γρήγορο» (video)

Γιώργος Βαρίνος
«Τίποτα δεν είναι πιο γρήγορο» (video)
Στο video που έδωσε στη δημοσιότητα για την παρουσίαση της Centenario, η Lamborghini υποστηρίζει ότι τίποτα δεν είναι πιο γρήγορο.

Με την Bugatti Chiron των 1.500 ίππων και την Koeniggseg Regera αντίστοιχων επίσης ίππων στο ίδιο κτίριο στη διεθνή έκθεση της Γενεύης, θέλει θράσος για να υποστηρίζεις πως «τίποτα δεν είναι πιο γρήγορο». Ενώ μια φράση όπως «τίποτα δεν είναι πιο όμορφο», με τη δόση υποκειμενικότητας που εμπεριέχει μπορεί να στεκόταν ως επιχείρημα. Ίσως πάλι να υπονοείται από την εταιρεία ότι αυτή είναι η πιο γρήγορη Lamborghini, κάτι που ισχύει απόλυτα. Διότι η Centenario χρειάζεται μόλις 2,8 δευτερόλεπτα για να φτάσει την ταχύτητα των 100 χλ,/ώρα από στάση και 23,5 δλ. για τα 300 χλμ./ώρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά της ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Αυτά χάρη στον γνωστό V12 κινητήρα των 6,4 λίτρων ο οποίος αποδίδει 770 ίππους και έχει να κινήσει ένα σχετικά ελαφρύ αμάξωμα το οποίο κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου από ίνες άνθρακα. Μάλιστα, η Centenario δεν θα διατεθεί σε περισσότερα από 40 αντίτυπα, 20 coupe και 20 roadster και μάλιστα σε τιμή που τη βάζει στην πρώτη γραμμή των hypercars, δηλαδή 2.200.000€ περίπου. Βλέπετε είναι και ειδική έκδοση, για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της μάρκας, του Φερούτσιο Λαμποργκίνι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!