Το πολυμορφικό που μοιάζει με SUV

Το πολυμορφικό που μοιάζει με SUV

Με το νέο Scenic η Renault ανακατεύει ακόμα μια φορά την τράπουλα στην κατηγορία των πολυμορφικών αυτοκινήτων. 

Το πολυμορφικό που μοιάζει με SUV

Το Scenic που παρουσιάστηκε στη Γενεύη είναι σίγουρα ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και σέξι πολυμορφικά που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Για την ακρίβεια, δείχνει το δρόμο προς την ανανέωση της κατηγορίας, συνθέτοντας αισθητικά στοιχεία από SUV με την πρακτικότητα των πολυμορφικών. Και όχι μόνο αισθητικά, καθώς η απόσταση από το έδαφος στα 17 εκατοστά είναι 4 ολόκληρα μεγαλύτερη από την υφιστάμενη γενιά του μοντέλου.

Για να επιτύχει το στόχο της και το νέο Scenic να μην δείχνει σαν «περίπτερο με ρόδες» όπως τα περισσότερα πολυμορφικά μοντέλα της μικρής – μεσαίας κατηγορίας, η Renault αύξησε τις διαστάσεις του σημαντικά, μειώνοντας ταυτόχρονα το ύψος. Μήκος και πλάτος αυξήθηκαν κατά 4 και 2 εκατοστά αντίστοιχα, περίπου κατά 4 εκατοστά τα μετατρόχια εμπρός και πίσω και λίγο πάνω από τα 3 εκατοστά το μεταξόνιο. Έτσι, οι χώροι παραμένουν ιδιαίτερα άνετοι, με αυτόν για τις αποσκευές να φτάνει το εντυπωσιακό νούμερο των 572 λίτρων, ενώ, ταυτόχρονα, εξαιρετική είναι η δυνατότητα διαμόρφωσης και πολλά τα σημεία αποθήκευσης μικρών αντικειμένων.

Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη δεν έχουμε κάποια εντυπωσιακή αλλαγή. Η έμφαση έχει δοθεί στους κινητήρες diesel, με 6 παραλλαγές των συνόλων των 1.5 και 1.6 λίτρων, των οποίων οι ιπποδυνάμεις ξεκινούν από τους 95 και φτάνουν έως και τους 160 ίππους. Αντίθετα, ο ένας κινητήρας βενζίνης των 1.2 λίτρων διατίθεται με ισχύ 114 ή 130 ίππων. Τα κιβώτια είναι έξι σχέσεων χειροκίνητα ή αυτόματα διπλού συμπλέκτη, με τους κινητήρες βενζίνης να συνδυάζονται μόνο με τα πρώτα.

Εσωτερικά το Scenic διατηρεί τη νέα αισθητική άποψη που λανσαρίστηκε με τα Talisman και Megane, καθώς η μεγάλη κάθετα τοποθετημένη ψηφιακή οθόνη αφής των 8,7 ιντσών είναι αυτή που δεσπόζει. Κλασικά ο επιλογέας των σχέσεων είναι τοποθετημένος ψηλά, ενώ η κεντρική κονσόλα είναι συρόμενη και τεράστια σε μέγεθος. Συρόμενο είναι επίσης και το ντουλαπάκι του συνοδηγού, μια πρακτική που είδαμε για πρώτη φορά στο Capture.

Το νέο Scenic θα συμπληρωθεί σύντομα από την πιο μεγάλου μήκους έκδοση Grand και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο σε όλη την Ευρώπη. 

Best of internet