Στην Ακαδημία της Ferrari ο γιος του Αλεζί

Στην Ακαδημία της Ferrari ο γιος του Αλεζί

Στην Ακαδημία της Ferrari ο γιος του Αλεζί

Ο γιος του Ζαν Αλεζί, Τζιουλιάνο, ανακοινώθηκε από τη Ferrari ως μέλος της Ακαδημίας της μαζί με τον Σαρλς Λεκλέρκ και με την επιστροφή των Αντόνιο Φουόκο, Γκουάν Γιου Ζου.

Την Ακαδημία της ενίσχυσε η Ferrari μ' ένα όνομα που συνδέεται με το παρελθόν της Scuderia. Ο λόγος για τον Τζιουλιάνο Αλεζί, γιο του πρώην πιλότου της Formula1 Ζαν, ο οποίος πανηγύρισε τη μοναδική νίκη της καριέρας του με την ομάδα του Μαρανέλο στο Γκραν Πρι του Καναδά το 1995 και έτρεξε για λογαριασμό της από το 1991 μέχρι το 1995.

Ο 16χρονος σήμερα Τζιουλιάνο μέτρησε 3 νίκες και τερμάτισε τέταρτος στη βαθμολογία στη γαλλική F4 πέρυσι και φέτος θα είναι παρών στο GP3. Το ίδιο ισχύει και για τον Σαρλς Λεκλέρκ. Ο 18χρονος Μονεγάσκος πανηγύρισε 4 νίκες και ήρθε τέταρτος στην ευρωπαϊκή F3 το 2015, με τους δύο πιλότους να ανακοινώνονται ως μέλη της FDA (Ferrari Driver Academy).

Μαζί τους στη Scuderia επιστρέφουν και οι Αντόνιο Φουόκο, Γκουάν Γιου Ζου. Ο 19χρονος Ιταλός θα λάβει επίσης μέρος στο GP3, ενώ ο 16χρονος Κινέζος θα... μετακομίσει από τη Formula3 στην ιταλική F4. Έτσι, η Ferrari θέλει να συνεχίσει την ανάδειξη νέων ταλέντων μέσω της Ακαδημίας της που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια.

Best of internet