Η Maserati Levante στο μικροσκόπιο (video)

Η Maserati Levante στο μικροσκόπιο (video)

Η Maserati Levante στο μικροσκόπιο (video)

Το πρώτο SUV της Maserati έρχεται και τα επίσημα στοιχεία για αυτό είναι γεγονός, αφού πλέον γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.   

Σε μια προσπάθεια αύξησης των πωλήσεών της, ειδικά στην αγορά της Κίνας και των ΗΠΑ, η Maserati παρουσίασε το πρώτο SUV στην ιστορία της. Αυτό βασίζεται σε μια εξελιγμένη μορφή του πατώματος των Quattroporte και Ghibli, ενώ στην γκάμα των κινητήρων συναντάμε δύο εκδόσεις βενζίνης και ένα πετρελαίου. Ο βενζινοκινητήρας είναι ένας V6 των 3.0 λίτρων με δύο τούρμπο και αποδίδει 350 ή 430 ίππους. 

Στην πρώτη περίπτωση το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 251 χλμ./ώρα, η μέση κατανάλωση βρίσκεται στα 10,7 λίτρα ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 249 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. 

Η γρηγορότερη έκδοση της γκάμας είναι αυτή με τους 430 ίππους, με την διαδικασία επιτάχυνσης από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να απαιτεί 5,2 δευτερόλεπτα και την τελική της ταχύτητα να βρίσκεται στα 264 χλμ./ώρα, ενώ καταναλώνει κατά μέσο όρο 10,9 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, εκπέμποντας στο περιβάλλον 253 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. 

Το πετρελαιοκίνητο σύνολο από την άλλο υστερεί σε επιδόσεις συγκριτικά, όμως παίρνει το αίμα του πίσω στην κατανάλωση. Συγκεκριμένα, αποδίδει με την βοήθεια δύο τούρμπο 275 ίππους από τα 3.0 λίτρα και oι κύλινδροι είναι έξι, σε διάταξη V. Το 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 6,9 δευτερόλεπτα και η τελική ανέρχεται στα 230 χλμ./ώρα, όμως η κατανάλωση «πέφτει» στα 7,2 λίτρα πετρελαίου ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 189 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. 

Όλες οι εκδόσεις θα συνδυάζονται με το σύστημα τετρακίνησης Q4 της Maserati και ένα αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων, με την οδική συμπεριφορά να αναμένεται να είναι πολύ καλή, κρίνοντας από τους ισχυρισμούς της εταιρείας που κάνουν λόγο για τέλεια κατανομή του βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες (50-50). Στον τομέα του εξοπλισμού, μια ποικιλία βοηθημάτων προς τον οδηγό θα είναι διαθέσιμη και περιλαμβάνει ενεργό Cruise Control, προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, αυτόματο φρενάρισμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από την λωρίδα κυκλοφορίας και προειδοποίηση τυφλού σημείου. Παρακάτω, βρίσκεται το βίντεο από την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, στην έκθεση της Γενεύης. 

Best of internet