Η αντεπίθεση της Alfa Romeo (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Η αντεπίθεση της Alfa Romeo (video)
Με πλήρη εξοπλισμό και σύγχρονη τεχνολογία, η νέα Alfa Romeo Giulia έχει όλα τα προσόντα για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των μεσαίων πολυτελών σεντάν.

Μετά την υψηλών επιδόσεων Giulia Quadrifoglio Verde, η Alfa Romeo παρουσιάζει την «απλή» Giulia, το μοντέλο δηλαδή που θα βρίσκεται απέναντι στη BMW Σειρά 3, το Audi A4 και τη Mercedes-Benz C-Class. Η εμφάνισή της είναι σίγουρα πολύ πιο διακριτική από την QV, όμως διατηρεί το στυλ και τις γραμμές που χαρακτηρίζουν και την πρώτη.

Σε ο,τι αφορά τους κινητήρες, το μεσαίο πολυτελές σεντάν της Alfa Romeo θα διατίθεται με ένα σύνολο βενζίνης και δύο πετρελαίου. Ο βενζινοκινητήρας είναι 2.0 λίτρων με απόδοση 200 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και 330 Nm ροπής στρέψης από τις 1.750 σ.α.λ.. Το κιβώτιο ταχυτήτων που θα την συνοδεύει είναι αυτόματο, με οκτώ σχέσεις. Στην γκάμα των πετρελαιοκινητήρων συναντάμε ένα 2.2 λίτρων μοτέρ, με δύο παραλλαγές ιπποδύναμης στα 150 και 180 άλογα. Ανήκει στην τελευταία γενιά κινητήρων πετρελαίου της FCA ονόματι MultiJet II, χρησιμοποιούν ένα χειροκίνητο εξάρι μηχανικό κιβώτιο για την μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς, ενώ προαιρετικά μπορεί να συνδυαστεί και με το αυτόματο των οκτώ σχέσεων.

Ένας τομέας που η Alfa Romeo έχει δώσει ιδιαίτερη βάση είναι το σύστημα πέδησης, το οποίο φέρει εξελιγμένα συστήματα που βοηθούν τόσο την αίσθηση, όσο και την απόδοση. Το IBS (Integrated Brake System) συνεργάζεται απευθείας με το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας, γεγονός που της επιτρέπει σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της φίρμας να επιτύχει επιβράδυνση από τα 100 χλμ./ώρα σε 38,5 μέτρα (η QV θέλεi 32 μέτρα για την ίδια διαδικασία).

Η βαρύτητα που έχει δοθεί στην ασφάλεια δεν τελειώνει εδώ, καθώς σε όλες τις εκδόσεις θα υπάρχει σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, σύστημα υποβοήθησης για την διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας, ενεργό Cruise Control με περιοριστή ταχύτητας, αλλά και σύστημα αναγνώρισης πεζών.

Στον τομέα της άνεσης, ανάλογα την έκδοση θα υπάρχει μια οθόνη 3,5 ή 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων, ενώ μια μεγάλη οθόνη 8,8 ιντσών θα φιλοξενεί το σύστημα πλοήγησης, με το τελευταίο να ελέγχεται μέσω της φωνής, αλλά και ενός περιστροφικού χειριστηρίου.

Διάφορα ειδικά πακέτα εξοπλισμού θα διατίθενται επίσης, όπως το Sport Pack ή το Luxury Pack. Το πρώτο θα φέρει σπορ τιμόνι με ειδικό υλικό που δεν γλιστράει, αλουμινένια φιλέτα στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και το εσωτερικό των θυρών και φώτα Xenon. Το πακέτο Luxury από την άλλη εστιάζει περισσότερο στην πολυτέλεια όπως λέει και το όνομά του, αφού περιλαμβάνει δερμάτινα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα, φινίρισμα ξύλου στο εσωτερικό, χρωμιωμένο περίγραμμα παραθύρων και ενεργά φώτα Xenon με σύστημα AFS (Adaptive Frontlight System).

Η νέα Alfa Romeo Giulia βρίσκεται στην έκθεση της Γενεύης, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να την παραγγείλουν από τις 15 Απριλίου για τις Ευρωπαϊκές αγορές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!