Αλόνσο: «''Έπαιξε'' η ανταλλαγή με Χάμιλτον»

Νίκος Τσιώκος
Αλόνσο: «''Έπαιξε'' η ανταλλαγή με Χάμιλτον»
Ο Φερνάντο Αλόνσο αποκάλυψε πως είχε πέσει στο... τραπέζι το ενδεχόμενο ανταλλαγής του με τον Λιούις Χάμιλτον για το 2015.

Κοντά στο να φέρει τον Λιούις Χάμιλτον στο Μαρανέλο φαίνεται πως βρέθηκε η Ferrari. Πιο συγκεκριμένα, πριν ο Φερνάντο Αλόνσο υπογράψει στη McLaren, έπεσε στο... τραπέζι το ενδεχόμενο ανταλλαγής των δύο πιλότων ενόψει 2015, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Ισπανός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του, Cadena Ser, όταν του έγινε σχετική ερώτηση.

«Ναι, υπήρχε πρόταση (για ανταλλαγή με τον Χάμιλτον). Προέκυψε κάτι τέτοιο, αλλά η Ferrari δεν ήθελε σε αυτό το σημείο. Υπήρχαν συζητήσεις μ' εμένα για να ανανέωσω μέχρι το 2019, όμως η Ferrari δε μ' έπεισε και πήγα στη McLaren. Δε γνωρίζω αν ο Χάμιλτον ήξερε κάτι γι' αυτό», είπε, αρχικά, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις καλές και άσχημες στιγμές με τη Scuderia, ωστόσο δε μετανιώνει για την επιλογή του να... μετακομίσει στη McLaren τονίζοντας ότι τελείωσε η εποχή του με το «αλογάκι». «Έχω καλές αναμνήσεις. Τα χρόνια στη Ferrari ήταν πολύ καλά, πέντε αξέχαστα χρόνια και εύχομαι όλοι να μπορέσουν να οδηγήσουν για τη Ferrari μια μέρα επειδή είναι μοναδική εμπειρία.

Η δική μου εποχή εκεί τελείωσε, είμαι ικανοποιημένος με τα όσα πετύχαμε, αλλά δε θα μου λείψουν. Χρειαζόμουν μια αλαγή. Είχα πρόταση για ανανέωση μέχρι το 2019 και δεν τη δέχτηκα. Δεν ξέρω αν όλοι θα έκαναν το ίδιο, αλλά έτσι είμαι εγώ. Έκανα τις επιλογές μου με βάση τη διαίσθησή μου και την ηρεμία στο μυαλό μου, που δεν είχα στη Ferrari επειδή ήταν εξουθενωτικό, τόσο φυσικά όσο και πνευματικά, να δίνω τα πάντα αγώνα με τον αγώνα.

Το να τερματίζω δεύτερος για πέντε χρόνια ήταν πολύ αγχωτικό πνευματικά και φυσικά. Ήμασταν δεύτεροι στο πρωτάθλημα, αλλά παρουσιαζόταν ως κηδεία. Όταν μιλάς στους ανθρώπους της Ferrari, στους οπαδούς και στον Τύπου, είναι πολύ απαιτητικό. Η Ferrari είναι εκεί για να κερδίζει κι αν δεν το κάνει, υπάρχει χάος.

Απόλαυσα τις στιγμές μου εκεί, αλλά τώρα απολαμβάνω πολύ περισσότερο την F1, ακόμα κι αν ήμουν πέρυσι δέκα θέσεις πίσω τους. Δεν υπήρχε πραγματική οψιόν νίκης με τη Ferrari. Πέρυσι αυτό δε συνέβη, φέτος θα έχουμε μία καλύτερη πιθανότητα, όμως ακόμα αμφιβάλλω και γι' αυτό η νέα αρχή ήταν κάτι που χρειαζόμουν στην καριέρα μου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!