Τοστ: «Θα παλεύει για τον τίτλο το 2017 ο Κβιάτ»

Νίκος Τσιώκος
Τοστ: «Θα παλεύει για τον τίτλο το 2017 ο Κβιάτ»
Ο Φρανζ Τοστ μίλησε για τον Ντανιίλ Κβιάτ, για τον οποίο πιστεύει ότι το 2017 θα είναι σε θέση να παλεύει για τον τίτλο και πως θα έπρεπε να μείνει γι' άλλα δύο χρόνια στην Toro Rosso.

Ένας Ρώσος να παλεύει για τον τίτλο στη Formula1; Κι όμως, ο Φρανζ Τοστ πιστεύει ότι αυτό είναι εφικτό, αφού θεωρεί πως ο Ντανιίλ Κβιάτ έχει όλα τα... φόντα να δώσει μάχη για την κορυφή το 2017 τονίζοντας ότι έχει μάθει αρκετά πράγματα στα τρία χρόνια που βρίσκεται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εκ των οποίων τα δύο τα έχει... ξοδέψει με την Toro Rosso και το ένα έτος με τη Red Bull, ενώ στους «κόκκινους ταύρους» συνεχίζει και φέτος.

«Αν ήμουν αφεντικό μεγάλης ομάδας, θα τον έπαιρνα για το 2017 επειδή θα είναι έτοιμος να κερδίσει αγώνες και να παλέψει για τον τίτλο. Έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται κάποιος για να κερδίσει έναν αγώνα ή να κατακτήσει τίτλο. Όπως έκανε και στο GP3. Ήταν αρκετά δυνατός για να τα καταφέρει και είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και στη Formula1.

Πάντα έλεγα στους οδηγούς ότι χρειάζονται τουλάχιστον τρία χρόνια για να καταλάβουν τη Formula1 επειδή είναι πολύπλοκη. Την πρώτη χρονιά απλά μαθαίνουν τι γίνεται και ο Κβιάτ είχε πολύ καλή πρώτη χρονιά με την Toro Rosso. Η δεύτερη είναι και η πιο δύσκολη λόγω των προσδοκιών. Πάντα τους λέω ''χρειάζεστε τρία χρόνια, όμως δε με πιστεύουν. Νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα.

Ο Ντανιίλ έπρεπε να το αντιμετωπίσει αυτό, όπως κάθε άλλος οδηγός. Θες να είσαι γρήγορος, αλλά δεν καταλαβαίνεις 100% τα ελαστικά ή το στήσιμο του μονοθεσίου. Μόνο την τρίτη χρονιά μαθαίνεις τι πραγματικά συμβαίνει στη Formula1», είπε, αρχικά, το αφεντικό της STR. Βέβαια, αναφέρθηκε και στα ατυχήματα του 21χρονου πιλότου εξηγώντας ότι είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό και επισημαίνοντας πως θα έπρεπε να μείνει άλλα δύο χρόνια στην ομάδα της Φαένζα.

«Είναι κάτι που πρέπει να έχει ένας οδηγός μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια διότι ειδάλλως δε γνωρίζει που είναι το όριο. Ο Ντανιίλ είχε ένα μέρος αυτής της περιόδου των ατυχημάτων την περσινή χρονιά, που είναι πολύ φυσιολογικό για έναν τόσο νεαρό οδηγό.

Μην ξεχνάτε ότι ήρθε από το GP3 στη Formula1 και είναι 21 ετών. Το πρόβλημα του Ντάνι ήταν ότι πήγε από την Toro Rosso σε μία κορυφαία ομάδα. Θα έπρεπε να μείνει τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια μ' εμάς», πρόσθεσε ο Τοστ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!