Ο σκορπιός της Abarth «τσίμπησε» το 124 Spider

Γιώργος Βαρίνος
Ο σκορπιός της Abarth «τσίμπησε» το 124 Spider
Το ανοιχτό αμάξωμα του Fiat 124 Spider με τις περιποιήσεις της Abarth έχει να επιδείξει κάλλη αλλά και ουσία, χάρη στους 170 ίππους του κινητήρα του.

Η σύμπραξη της Abarth με τη Fiat στο υπέροχο roadster που διαθέτει το DNA της Mazda, γεννά ένα υβρίδιο τόσο «δηλητηριώδες», όσο και συναρπαστικό που σίγουρα καθένας θα ήθελε να οδηγήσει. Με βάρος μόλις 1.060 κιλά και κατανομή 50:50, την κίνηση στους πίσω τροχούς και ένα μπλοκέ διαφορικό να τιθασεύει τις τάσεις του πίσω μέρους, αυτό που χρειάζεται είναι δύναμη για να απολαύσεις την οδήγηση. Αυτή παρέχεται απλόχερα από τον T-Jet κινητήρα turbo των 1.4 λίτρων της Fiat, που με τις περιποιήσεις της Abarth αποδίδει 170 ίππους και εξασφαλίζει τον απαραίτητο δυναμισμό στο σύνολο.

Πιο συγκεκριμένα, το 124 Spider με τα λογότυπα της Abarth δεν χρειάζεται περισσότερα από 6,8 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει στα 230 χλμ./ώρα. Και για να υπάρχει και η απαραίτητη ηχητική υπόκρουση στο συναρπαστικό κρεσέντο οδήγησης, φροντίζει ένα αναβαθμισμένο σύστημα εξαγωγής που κάνει τον τετρακύλινδρο να ακούγεται τόσο καλά όσο αποδίδει. Στο τομέα της οδικής συμπεριφοράς οι βελτιώσεις αφορούν τα αμορτισέρ που προέρχονται από την Bilstein και τις πιο σκληρές ράβδους στρέψης, ενώ και τα φρένα είναι της Brembo με αλουμινένιες δαγκάνες και μεγαλύτερους δίσκους.

Αισθητικά το Fiat 124 Spider με το θυρεό της Abarth έχει ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα και μάσκα με μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα, ενώ πίσω έχει τοποθετηθεί διακριτική αεροτομή. Σε συνδυασμό με την έντονη χρωματική αντίθεση του λευκού με το μαύρο, τις κόκκινες λεπτομέρειες και τους μεγάλους γκρι τροχούς 18 ιντσών, το υπέροχο roadster δείχνει τόσο επιθετικό όσο χρειάζεται για να συμβαδίζει με τις δυναμικές του επιδόσεις. Πολύ επιτυχημένες είναι και οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό, με τα μαύρα – κόκκινα καθίσματα και το κόκκινο φόντο στο κεντρικά τοποθετημένο στροφόμετρο να «κεντρίζουν» τη διάθεση του οδηγού για συναρπαστική οδήγηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!