Audi Q2, μικρό μόνο στο μάτι (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Audi Q2, μικρό μόνο στο μάτι (video)
Με το Q2 εισβάλλει η Audi δυναμικά στην κατηγορία των μικρών SUV, όπου το ποιοτικό μοντέλο φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά.

Η ζήτηση για κόμπακτ SUV οδήγησε την Audi στην απόφαση, να λανσάρει ένα δικό της μοντέλο στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η πρόταση των Γερμανών ονομάζεται Q2 και το τελευταίο διάστημα την αποκάλυπταν με την τακτική της σαλαμοποίησης, δηλαδή με πέντε συνεχόμενα βίντεο, ατμοσφαιρικά και μυστηριώδη.

Στη Γενεύη τέλειωσαν ωστόσο τα αστεία και έκανε την εμφάνισή του το μοντέλο παραγωγής, που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο με τιμές εκκίνησης γύρω στις 20.000 ευρώ. Το Q2 αποτελεί το μικρότερο SUV της μάρκας καθώς έχει μόνον 4,19 μ. μήκος, ενώ και το ύψος του περιορίζεται στα 1,51 μ. Ωστόσο το μακρύ μεταξόνιο των 2,60 μ. υπόσχεται άνετες μετακινήσεις και οι επιβάτες δεν θα χρειαστεί να τσιγκουνευτούν με τις αποσκευές τους, καθώς ο όγκος του πορτ-μπαγκάζ κυμαίνεται μεταξύ 405 και 1.050 λίτρων.

Ο σχεδιασμός του πεντάθυρου αμαξώματος φέρει την ταυτότητα της Audi με τις χαρακτηριστικές γρίλιες της μάσκας και τα μεγάλα στόμια των αεραγωγών, ενώ και η κλίση της οροφής φαίνεται μάλλον περιορισμένη. Επίσης προβλέπεται μία προστατευτική ποδιά του πατώματος, η οποία τονίζει τον πολυδιάστατο και ολίγον εκτός δρόμου χαρακτήρα του Q2.

Το κόκπιτ διακρίνεται για την υψηλή τεχνολογία του, καθώς στην εκδοχή virtuall μπορεί να αλλάξει περιεχόμενα, ενώ το σύστημα πολυμέσων προσφέρει συνδεσιμότητα με το Smartphone. Στάνταρ είναι και η οθόνη προβολής πληροφοριών στο παρμπρίζ, όπως επίσης διάφορα συστήματα ασφαλείας, π.χ. για την αναγνώριση των σημάτων κυκλοφορίας, για αυτόματο φρενάρισμα προσεγγίζοντας κάποιο εμπόδιο, για ενδεχόμενη απόκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας, κλπ.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών βενζινοκινητήρων και τριών πετρελαιοκινητήρων. Ο βασικός βενζίνης είναι τρικύλινδρος ενός λίτρου TFSI και οι άλλοι δύο έχουν χωρητικότητες 1,6 και 2,0 λίτρων. Επίσης οι τρεις πετρελαιοκινητήρες είναι 1,6 έως 2,0 λίτρων, ενώ η γκάμα των αποδόσεων ξεκινά από τους 116 ίππους και φτάνει τους 190.

Στάνταρ είναι το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ προαιρετικό το αυτόματο s-tronic τύπου διπλού συμπλέκτη. Ωστόσο οι δυνατότερες εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου θα διατίθενται αποκλειστικά με σύστημα τετρακίνησης Quattro και με το αυτόματο κιβώτιο s-tronic.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!