Ανοιχτό σε όλα το VW T-Cross Breeze (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ανοιχτό σε όλα το VW T-Cross Breeze (video)
Συμπαγές σε διαστάσεις, cabrio, τρίθυρο και SUV, το νέο πρωτότυπο T-Cross Breeze φέρνει φρέσκο «αέρα» στη γκάμα της VW.

H VW ρίχνει συνεχώς ιδέες στην κατηγορία των συμπαγών SUV με τη μορφή πρωτότυπων και αυτή τη φορά κυριολεκτικά «τερμάτισε το κοντέρ» με το T-Cross Breeze. Η νέα σπουδή της VW διαθέτει ότι θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας σύγχρονος νέος οδηγός και ακόμα περισσότερα: μικρό κινητήρα του λίτρου αλλά με ικανοποιητική ισχύ, σύγχρονη σχεδίαση και συμπαγές αμάξωμα μόλις 4,13 μέτρων για άνετη κίνηση στην πόλη, δυνατότητα πρόσβασης σε κάθε είδους δρόμο και μια μαλακή ανοιγόμενη οροφή που αποκαλύπτει ένα full cabrio παρουσιαστικό χωρίς κολώνες οροφής.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός μας τρικύλινδρος TSi κινητήρας βενζίνης με απόδοση 110 ίππων, ο οποίος μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων. Χάρη στο χαμηλό βάρος του αμαξώματος που δεν ξεπερνά τα 1.250 κιλά, οι επιδόσεις του T-Cross Breexe είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές, με την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 10,3 δευτερόλεπτα.

Το πιο συναρπαστικό στοιχείο του αυτοκινήτου ωστόσο είναι ο συνολικός του χαρακτήρας. Το όλα σε ένα –SUV, convertible, αυτοκίνητο πόλης- dna του συνδυάζεται με ένα στιβαρό παρουσιαστικό που αποτελεί το νέο σχεδιαστικό κώδικα των SUV της VW. Χαρακτηριστικά αυτού είναι η πλατιά τραπεζοειδής μάσκα, τα στενά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω και τα τετράγωνα φώτα ομίχλης led. Εσωτερικά επίσης ο αέρας της αλλαγής έχει κυριολεκτικά σαρώσει κάθε διακόπτη, με αποτέλεσμα στο minimal ταμπλό να κυριαρχούν σχεδόν αποκλειστικά –καθώς υπάρχει και το τιμόνι- οι ψηφιακές οθόνες.

Όπως υποστηρίζει η VW το T-Cross Breeze θα παραμείνει πρωτότυπο, ωστόσο προσδιορίζει τη θέληση της γερμανικής εταιρείας να δημιουργήσει μια νέα γενιά μικρών SUV, ώστε να έχει και αυτή μερίδιο στη μεγάλη επιτυχία των Nissan Juke, Renault Capture, Opel Mokka και Peugeot 2008 στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!