Με κινητήρες turbo το νέο Honda Civic (video)

Γιώργος Βαρίνος
Με κινητήρες turbo το νέο Honda Civic (video)
Το πρωτότυπο πεντάθυρο Civic που αποκαλύφθηκε στη Γενεύη σκιαγραφεί το μοντέλο παραγωγής 10ης γενιάς που θα δούμε στο τέλος του έτους.

Σημαντικά μεγαλύτερο σε διαστάσεις και με μια εντελώς νέα γκάμα κινητήρων βενζίνης θα είναι το νέο Honda Civic 10ης γενιάς, που θα ξεκινήσει να παράγεται στο τέλος του 2016. Το Civic Prototype που αποκαλύφθηκε στη Γενεύη, μας δίνει μια άριστη πρώτη εικόνα του, καθώς ενσωματώνει όλα τα στοιχεία του μοντέλου παραγωγής.

Έτσι το Civic hatchback θα είναι 3 εκατοστά φαρδύτερο, 2 εκατοστά χαμηλότερο και 13 εκατοστά μακρύτερο από το υπάρχον. Η σχεδίαση παραμένει πιστή στο δυναμισμό και στη σπορ εικόνα των τελευταίων Civic, ενώ το αυξημένο μεταξόνιο υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερους χώρους και πρακτικότητα, κάτι για το οποίο διακρίνεται και το υπάρχον μοντέλο. Μεγαλύτεροι και φαρδύτεροι τροχοί συμβάλλουν στην αίσθηση στιβαρότητας και συμπαγούς εικόνας.

Το νέο Civic Hatchback θα διατίθεται με τρεις κινητήρες, δύο βενζίνης στα 1.000 και 1.500 κ.εκ. VTEC TURBO, και τον γνωστό μας αλλά ανανεωμένο diesel 1.6 i-DTEC. Έτσι θα είναι το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη που θα λανσάρει τους νέους βενζινοκινητήρες και το πρώτο παγκοσμίως που διατίθεται με το μικρό μοτέρ. Οι κινητήρες αυτοί αποτελούν τα νεότερα μέλη των συνόλων Earth Dreams Technology της Honda και έχουν ως χαρακτηριστικά τους την απόδοση κορυφαίας ισχύος με εξαιρετική οικονομία καυσίμου.

Βασισμένοι σε μία εντελώς νέα δομή και αξιοποιώντας τα νέα συστήματα turbo, οι βενζινοκινητήρες χρησιμοποιούν μεταβλητό έλεγχο βαλβίδων για μείωση των τριβών και πετυχαίνουν κορυφαία ισχύ και περιβαλλοντικές επιδόσεις. Η Honda δεν ανακοινώνει ακόμα τιμές ισχύος, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κινητήρας του λίτρου θα αποδίδει στην πιο δυνατή του εκδοχή περίπου 125 ίππους και αυτός των 1.5 λίτρων περίπου 200.

Η 10η γενιά του πεντάθυρου Honda Civic θα κατασκευάζεται στη Βρετανία, ενώ η τελική έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί στη διεθνή έκθεση του Παρισιού το Σεπτέμβριο του 2016.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!