Ντι Κάπριο και στη Formula E!

Νίκος Τσιώκος
Ντι Κάπριο και στη Formula E!
Όπως ανακοίνωσε η Formula E, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο θα αναλάβει χρέη προέδρου στη νεοσύστατη Επιτροπή Βιωσιμότητας με στόχο την προώθηση ηλεκτρικών οχημάτων.

Αφού βραβεύτηκε με Όσκαρ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, ετοιμάζεται να αναλάβει χρέη προέδρου! Όμως, όχι σε επιτροπή που έχει να κάνει με τον κινηματογράφο, αλλά στη Formula E!

Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του νεοσύστατου πρωταθλήματος με μονοθέσια που... φορούν ηλεκτρικούς κινητήρες, δημιούργησαν την Επιτροπή Βιωσιμότητας, με στόχο την προώθηση ηλεκτρικών οχημάτων και νέων τεχνολογιών στην αγορά, ειδικά στις πόλεις, στις οποίες διεξάγονται αγώνες του σπορ.

Όπως ανακοινώθηκε, λοιπόν, ο γνωστός ηθοποιός και περιβαλλοντολόγος θα ηγηθεί της εν λόγω Επιτροπής, καθώς θεωρείται ως ο κατάλληλος για να πετύχει το νέο αυτό πρότζεκτ. Μάλιστα, θα πλαισιώνεται από επικεφαλής των εταιρειών που είναι συνεργάτες και μέτοχοι της FE, όπως ο ισχυρός άνδρας του αθλήματος, Αλεχάντρο Αγκάγκ, και τα αφεντικά των VISA Europe, Michelin, TAG Heuer.

Επίσης, είχε και... τετ α τετ με τον Αγκάγκ στο Σεν Τροπέζ στο περιθώριο του Gala για τον πετυχημένο έρανο του ιδρύματός του. «Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 συνάντησα τον τότε Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, στον Λευκό Οίκο. Μιλήσαμε για μία ώρα σχετικά με την αλλαγή κλίματος και πως ήταν και είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας για την επόμενη χιλιετία. Ο Αλ Γκορ μου έδωσε έμπνευση.

Από εκεί και μετά αποφάσισα ότι ήθελα να είμαι μέρος της προστασίας του πλανήτη μας επενδύοντας τον χρόνο μου, την ενέργειά μου και τη φωνή μου στο να αυξήσω την ενημέρωση για την αλλαγή κλίματος και τους πολλούς τρόπους που η ανθρωπότητα επιδρά στο περιβάλλον μας. Πιστεύω ότι αυτό είναι το ηθικό καθήκον μας. Από τότε δουλεύω, ώστε να στρέψω την προσοχή σε αυτά τα προβλήματα», είπε, μεταξύ άλλων, ο ντι Κάπριο στον Αγκάγκ.

Αναλυτικά η Επιτροπή Βιωσιμότητας

Πρόεδρος: Λεονάρντο ντι Κάπριο

Μέλη: Μάικ Φράις (Διευθύνων Σύμβουλος Liberty Global), Μπορίς Κογιάρντι (Διευθύνων Σύμβουλος Bank Julius Baer & Co. Ltd), Κεν Άλεν (Διευθύνων Σύμβουλος DHL Express), Πολ Τζέικομπς (Πρόεδρος Qualcomm), Νίκολας Χους (Διευθύνων Σύμβουλος VISA Europe), Ζαν Ντομινίκ Σενάρντ (Διευθύνων Σύμβουλος Michelin), Ζαν Κλοντ Μπιβέρ (Διευθύνων Σύμβουλος TAG Heuer), Σίμον Φριρ (Πρόεδρος FEH), Αλεχάντρο Αγκάγκ (Διευθύνων Σύμβουλος Formula E)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!