Το Volvo XC90 βάζει τα καλά του

Πέτρος Πιτσίνης
Το Volvo XC90 βάζει τα καλά του
Με μια ειδική έκδοσή του, η Volvo μας δείχνει το καλύτερο πρόσωπο του μεγάλου SUV της, με την πολυτέλεια που αποπνέει να είναι αντίστοιχη με αυτή μιας... λιμουζίνας.

Σε μια ακόμη πιο πολυτελή έκδοση λανσάρει η Volvo το XC90, με την ονομασία Excellence. Αυτή υπόσχεται ότι οι επιβάτες της θα γνωρίσουν ένα νέο επίπεδο ποιότητας και άνεσης, ενώ φυσικά καταργεί την πενταθέσια διάταξη και πλέον αρκείται στις τέσσερις θέσεις.

Το δέρμα στο εσωτερικό χρησιμοποιείται σχεδόν παντού, μαζί με το ξύλο και το αλουμίνιο, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει ένα ακόμη πιο εξελιγμένο ηχοσύστημα από αυτό του «απλού» XC90, προερχόμενο από την Bowers & Wilkins. Οι πίσω επιβάτες έχουν στην διάθεσή τους αυτόνομα και πλήρως ρυθμιζόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ και ειδικά προσκέφαλα, μαζί με δύο αναδιπλούμενα τραπεζάκια, ποτηροθήκες με επιλογή ψύξης ή θέρμανσης και χειροποίητα κρυστάλλινα ποτήρια.

Η Excellence διατίθεται αποκλειστικά με την Plug-In Hybrid έκδοση με τον T8 Twin Engine κινητήρα, με την απόδοση των 410 ίππων. Έχει τρία προγράμματα λειτουργίας, το Pure, το Hybrid και το Power, με τις επιδόσεις να είναι πάρα πολύ καλές. Συγκεκριμένα, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 5,6 δευτερόλεπτα, την ίδια ώρα που η οικονομία δεν έρχεται σε δεύτερη μοίρα αφού μπορεί να διανύσει έως και 42 χιλιόμετρα, χρησιμοποιώντας αμιγώς την ηλεκτρική ενέργεια. Το αυτοκίνητο θα βρίσκεται στην έκθεση της Γενεύης, με την τιμή του να είναι 123.007€ στην Ελβετία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!